Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Michalovce si doma poradili s Košicami 3:1

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Michalovce nastúpili ešte bez obrancu Taylora Dohertyho, ktorý je najnovšia akvizícia klubu.

Michalovce 6. januára (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili 49. kole Tipos extraligy nad HC Košice 3:1.

Michalovce nastúpili ešte bez obrancu Taylora Dohertyho, ktorý je najnovšia akvizícia klubu. Prvá tretina nepriniesla veľa gólových príležitostí a dianie na ľade bolo vyrovnané. Spokojnejší po nej boli Košičania, ktorí išli do vedenia v 15. minúte. Nepokrytý obranca Cibák si nakorčuľoval pred bránku Vošvrdu a zužitkoval prihrávku McPhersona.

Hráči Michaloviec v druhej časti zvýšili ofenzívnu aktivitu, často zamestnávali Košarišťana, ale ten bol pozorný. V 25. minúte Mrázik nezvýšil náskok "oceliarov," keď spomedzi kruhov neprekonal Vošvrdu.

Hostia prišli o tesný náskok v tretej tretine. Domácich naštartoval Regenda, ktorý predviedol efektnú individuálnu akciu s gólovým zakončením - 1:1. Michalovčanov povzbudil strelený gól, vyvinuli tlak na bránku súpera a dôrazný Kukuča upravil na 2:1. Košičania sa v závere dostali k hre bez brankára, no v nej inkasovali gól od obrancu Pavlina, ktorý namieril presne z vlastného pásma.


HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Góly: 46. Regenda (Cameranesi), 54. Kukuča (Žitný, Buc), 60. Pavlin - 15. Cibák (McPherson, Mrázik). Rozhodovali: Kalina, Snášel - Bogdaň, Hajnik, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Michalovce: Vošvrda - Pavlin, Macejko, Bokroš, Stripai, Luža, Gajdoš - Regenda, Cameranesi, Mráz - Erkinjuntti, Suja, Galamboš - Žitný, Buc, Kukuča - Lačný, Mašlonka, Hajnik

Košice: Košarišťan - Snuggerud, Saucerman, Šedivý, Romančík, Cibák, Deyl, Jacko - McPherson, Slovák, Bartánus - Paršin, Chovan, Pereskokov - Klhůfek, Mrázik, Rogoň - Jokeľ, Linet, Milý - Havrila


Tréneri hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce nemuseli hráčov špeciálne motivovať na zápas 49. kola Tipos extraligy proti HC Košice. Po víťazstve 3:1 to uviedol asistent hlavného trénera Kasper Vuorinen. Jeho fínsky krajan a košický náprotivok Kalle Kaskinen poznamenal, že zaujímavému zápasu chýbali diváci.

Pre hráčov Michaloviec to bolo tretie víťazstvo po sebe, ktoré ich posunulo na priebežnú 3. priečku pred Nitru. Košičanov zdolali tretíkrát v sezóne po tom, čo v 3. tretine otočili skóre z 0:1 na 3:1. "Do týchto zápasov sa nepotrebujeme špeciálne motivovať. Všetci hráči boli správne nastavení. Košice hrali v prvej tretine lepšie, mali herne navrch a dokázali držať puk v útočnom pásme. V prvej prestávke sme si preto prešli základné veci a v druhej a tretej tretine sme sa herne zlepšili. Košice sú vždy ťažký súper a aj dnes to potvrdili. Nanešťastie tomuto zápasu opäť chýbali diváci. Oba tímy boli dnes dosť dobré na to, aby zvíťazili," poznamenal Vuorinen.

Aj piaty vzájomný zápas v sezóne bol o jednom góle. Tri z nich sa skončili najtesnejším rozdielom a v ostatných dvoch spečatil víťazný tím skóre gólom do prázdnej bránky. Košičania v Michalovciach nenadviazali na tri víťazstvá po sebe a naďalej sú na 5. mieste tabuľky. "Naše zápasy s Michalovcami sú vždy o jednom góle. Dnes tomu tiež tak bolo. Začali sme dobre, ale potom sme spravili hlúpe chyby a rovnako hlúpe vylúčenia. Michalovce boli v tretej tretine lepšie, preto zvíťazili," uviedol Kaskinen.