Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TEL: Banskobystričania vyhrali po nájazdovom rozstrele 2:1

Na snímke zľava Matt Petgrave a brankár Marcel Melicherčík (obaja HK Spišská Nová Ves), vpravo Matt Mistele (HC ‘05 Banská Bystrica) v 11. kole hokejovej Tipos extraligy HK Spišská Nová Ves - HC ‘05 Banská Bystrica v Spišskej Novej Vsi 24. októbra 2021. Foto: TASR - František Iván

Domáci mali od úvodného vhadzovania hru pod kontrolou. Pomohol k tomu aj rýchly gól po dvoch minútach hry.

Spišská Nová Ves 24. októbra (TASR) - Hokejisti HK Spišská Nová Ves prehrali v 11. kole Tipos extraligy s HK´05 Banská Bystrica 1:2 po nájazdovom rozstrele.

HK Spišská Nová Ves - HC´05 Banská Bystrica 1:2 pp a sn

(1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 3. Hamráček (Ordzovenský) – 21. Berger (Tamáši, Šoltés), rozhodujúci nájazd Fossier. Rozhodovali: T. Orolin, Smrek - Kacej, P. Tvrdoň, vylúčení: 3:6, navyše: Petgrave (SNV) 5+DKZ, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1000 divákov

Spišská Nová Ves: Melicherčík – Petgrave, Malina, Atwal, Ouellet, Romaňák, Ordzovenský, Olejník, Novák – Černý, Hamráček, Tyczynskí- Giľak, Rapáč, Vartovník – Tomala, Ščurko, Kuru – Štrauch, Vrábeľ, Halama

Banská Bystrica: Belányi - Breton, Žiak, Lopejský, Ďatelinka, Crevier, Boldižár – Vašaš, Berger, Mistele - Gabor, Fossier, Šoltés – Tamáši, Ihnačák, Kabáč - Galbavý, Bubela, Výhonský

Na snímke hráči Banskej Bystrice sa tešia po víťazstve nad Spišskou Novou Vsou v 11. kole hokejovej Tipos extraligy HK Spišská Nová Ves - HC ‘05 Banská Bystrica v Spišskej Novej Vsi 24. októbra 2021.
Foto: TASR - František Iván

Domáci mali od úvodného vhadzovania hru pod kontrolou. Pomohol k tomu aj rýchly gól po dvoch minútach hry. V závere prvej tretiny mali hostia výhodu presilovky a tú využili v úvode druhej tretiny. Po góle sa domácim prestalo dariť, hostia prevzali iniciatívu. Melicherčík musel častejšie zasahovať. Gól však nepadol. Tretia tretina bola herne vyrovnaná, oba kolektívy sa zamerali na obranu. V 51. minúte sa hosťom naskytla šanca, domáci hrali oslabení, hostia túto výhodu nevyužili. V 55. minúte domáci Petgrave inkasoval 5+DKZ za faul a tak hostia dohrali tretinu presilovkou. Gól však nepadol ani v predĺžení a o výsledku rozhodol samostatný nájazd hosťujúceho Fossiera.

Povedali po zápase:
Na archívnej snímke tréner Miroslav Mosnár 12. novembra 2019 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

Miroslav Mosnár, tréner Spišskej Novej Vsi: "Začnem od posledného zápasu, sme radi, že sa nám podarilo po vysokej prehre chlapcov namotivovať. Mužstvo sa vložilo do zápasu. Mrzia nás nevyužité presilovky. Ten bod sme si zaslúžili, najmä za úspešnú päť minútovú oslabovku. V prvej štvrtinke sme si okukali súperov a vieme, čo nás čaká."

Tomáš Surový, asistent trénera Banskej Bystrice: "Vyrovnaný zápas proti kvalitnému a húževnatému mužstvu. Mali sme viac šancí, mohlo sa to však skončil aj naopak. Sme radi aj za druhý bod. Päť minútová presilovka však mala byť zužitkovaná."

Košice pokorili Zvolen 6:2


Ilustračná snímka.
Foto: TASR - František Iván

Hokejisti HC Košice zvíťazili v 11. kole Tipos extraligy nad HKM Zvolen 6:2.

HC Košice - HKM Zvolen 6:2

(2:1, 2:0, 2:1)

Góly: 4. Tansey (Paršin, Pereskokov), 12. McPherson (Slovák, Saucerman), 21. Slovák (McPherson, Šedivý), 34. Tansey (Saucerman, McPherson), 57. Deyl (McPherson), 60. Klhůfek (Chovan, Paršin) - 7. Török (Leskinen, Marcinek), 46. Roy (Krieger). Rozhodovali: Snášel, Moller - Ordzovenský, Šoltés, vylúčení: 5:7 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, 1248 divákov.

HC Košice: Riečický - Saucerman, Šedivý, Deyl, Tansey, Cibák, Romančík, Jacko - McPherson, Slovák, Bartánus - Paršin, Chovan, Pereskokov - Lapšanský, Klhůfek, Belluš - Jokeľ, Havrila, Milý

HKM Zvolen: Rahm - Hain, Kotvan, Roy, Meliško, Kubka, Hraško, Barcík - Jedlička, Mikúš, Zuzin - Török, Krieger, Ully - Saracino, Marcinek, Leskinen - Chlepčok, Gubančok, Csányi - Ďuriš


Po obojstranne opatrnejšom úvode gólovo udreli ako prví hostia. Paršin útočnom pásme uvoľnil Tanseyho a ten strelou nad Rahmovo rameno otvoril skóre - 1:0. V 6. minúte zvolenský útočník Török z trestnej lavice sledoval ako sa jeho spoluhráči ubránili oslabeniu a po návrate na ľad prestrelil Riečického - 1:1. Po viacerých streleckých pokusoch na oboch stranách išli do vedenia opäť Košičania. V 12. minúte Bartánus uplatnil dôraz na hranici bránkoviska po tom, čo doň McPherson nahodil puk - 2:1.

Na hernej pohode domácich pridal gól Slováka, ktorý v 21. minúte strelou bez prípravy prekonal Rahma - 2:1. Druhá tretina síce priniesla vyrovnaný hokej, no navrch v nej mali domáci. Tí sa bez väčších problémov ubránili dvom oslabeniam, naopak, viackrát zovreli súpera v jeho pásme a v 34. minúte zvýšili náskok. Saucermanovu prihrávku využil Tansey, ktorý druhýkrát v zápase prestrelil Rahma - 4:1.

Zvolenčania sa vrátili do zápasu v presilovke v 46. minúte. Už po 5 sekundách ju strelou od modrej čiary využil obranca Roy - 4:2. Hostia vycítili šancu, zvýšili obrátky v ofenzívnom snažení a častejšie zamestnávali brankára Riečického. V 57. minúte chceli zvýšiť šance na skórovanie hrou bez brankára, ale už po 5 sekundách Deyl poslal puk do prázdnej bránky - 5:2. V 60. minúte sa Košičania dostali k presilovke, ktorú strelou spomedzi kruhov využil Klhůfek - 6:2.

Povedali po zápase:
Na archívnej snímke druhý zľava Kalle Kaskinen v Košiciach 2. augusta 2021.
Foto: TASR - František Iván

Kalle Kaskinen, tréner HC Košice: "Z našej strany to bol veľmi dobrý zápas rovnako ako piatok v Spišskej Novej Vsi. Veľmi dobre sme sa sústredili, opäť sme mali dobrú prípravu na zápas."

Peter Oremus, tréner HKM Zvolen: "Dnes to bolo z našej strany slabé. Na to, aby sme boli v Košiciach úspešní, by sme sa museli vyrovnať výkonom v piatich víťazstvách, ktoré máme za sebou. Dnes náš výkon nebol adekvátny k tomu, aby sme boli úspešní. V tretej tretine sme mali desaťminútovku, v ktorej sme sa priblížili k tomu, čo sme chceli hrať. Dnes sme nemali pohyb, agresivitu."

Slovan sa po treťom víťazstve ocitol na čele tabuľky


Na snímke vľavo Michal Beňo (Slovan) a vpravo Jegor Kurbatov (Nové Zámky) v zápase 11. kola Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Nové Zámky v Bratislave v nedeľu 24. októbra 2021.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v nedeľnom zápase 11. kola Tipos extraligy HC Nové Zámky 3:0 a po treťom víťazstve za sebou sa dostali na čelo tabuľky. Góly domácich strelili William Rapuzzi, Samuel Takáč a Jakub Sukeľ, čisté konto si udržal brankár Samuel Hlavaj. Nové Zámky sa naďalej trápia, prehrali štvrtý duel v rade, z uplynulých siedmich stretnutí vyťažili len štyri body a klesli až na poslednú 12. priečku.

HC Slovan Bratislava - HC Nové Zámky 3:0

(0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 28. Rapuzzi (Harris, MacKenzie), 46. Takáč (Harris), 60. Sukeľ (Matoušek, MacKenzie). Rozhodovali: Štefík, Žák - Frimmel, Junek, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2187 divákov.

HC Slovan Bratislava: Hlavaj - MacKenzie, Sersen, Valach, Maier, Gachulinec, Golian, Štajnoch, Beňo - Gašpar, Harris, Takáč - Bezák, Rapuzzi, Yogan - Sukeľ, Kytnár, Matoušek - Trubač, Preisinger, Lukošík

HC Nové Zámky: Lackovič - Hatala, Bull, Ligas, Holenda, Roman, Reini, Šeliga, Knižka - Števuliak, Jackson, Farley - Varga, Šiška, Barto - Mišiak, Langkow, Klempa - Hrabčák, Ondrušek, Kurbatov


Prvá tretina na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu priniesla len málo hokejového vzruchu. Domáci hrali až tri presilovky, ale veľa v nich nevymysleli. V hre 5 na 5 sa dostával do dobrých streleckých príležitostí najmä Gašpar, ktorý sa vrátil do zostavy Slovana po zranení, Lackovič však väčšinou nemusel zasahovať. V 12. min sa ocitol na druhej strane vo veľkej šanci Števuliak, no v rozhodujúcej chvíli netrafil puk. V 19. min neprekonal Hlavaja ani Barto, ktorý sa po rýchlej akcii ocitol zoči-voči domácemu brankárovi.

Domáci v druhej časti zvýšili aktivitu i početnosť streľby. Trubač i Rapuzzi nechali vyniknúť Lackoviča, sľubnú šancu nevyužil Takáč po prihrávke Gašpara. V 26. min sa rútil sám na brankára Nových Zámkov Sukeľ, v poslednej chvíli ho odzbrojil jeden z protihráčov. Slovanistom sa napokon podarilo využiť v poradí štvrtú presilovku. V 28. min Rapuzzi tečoval strelu Harrisa po ľade a nedal Lackovičovi šancu - 1:0. Po góle sa hra zrýchlila, Yogan pálil v dobrej pozícii len do bočnej siete. V 34. min zazmätkoval Hlavaj, hostia už-už zakončovali do prázdnej brány, no nakoniec obetavo zasiahol domáci obranca Valach. O dve minúty neskôr brankár Slovana napravil svoje zaváhanie, keď zneškodnil tutovku Reiniho.

Novozámčania pokračovali v zahadzovaní šancí, v úvode tretieho dejstva sa po prihrávke spoza bránky ocitol Števuliak sám pred Hlavajom, no netrafil ani bránku. To hostí mohlo mrzieť, pretože v 46. min domáci Harris naservíroval pred bránku voľnému Takáčovi, ktorý zvýšil na 2:0. "Býci" sa snažili, ale v koncovke stále zlyhávali. Z dorážky sa nepresadil Jackson, neujala sa ani strela Bulla a Nové Zámky potom nevyužili ani štvorminútovú presilovku pri dvojitom vylúčení Valacha. Slovan mohol poistiť výhru, ale Lackovič dokázal tesne pred bránkovou čiarou skrotiť puk pred dorážajúcim Matouškom. Vzápätí po strele Kytnára zazvonila žŕdka. Nové Zámky v samom závere odvolali brankára, ale skorigovať stav sa im už nepodarilo, naopak Sukeľ gólom do prázdnej bránky spečatil výsledok na konečných 3:0.

Povedali po zápase:
Na archívnej snímke tréner Ján Lipiansky. Bratislava, 3. augusta 2017. FOTO TASR - Michal Svítok
Foto: TASR

Ján Lipiansky, asistent trénera HC Slovan Bratislava: "V prvom rade sme radi za víťazstvo. V bránke dostal šancu Samuel Hlavaj, vychytal nulu, čo je výborné. Je to mladý brankár, ktorý má všetko pred sebou, dnes nás jednoznačne podržal. Musím vyjadriť rešpekt k súperovi, hral organizovane, nie je ľahké proti nemu hrať. V prvej tretine nám nevychádzali presilovky, mohli sme v nich zápas zabiť, ale nepodarilo sa nám to. Boli sme dobrí v defenzíve, tri body si veľmi vážime."

Gergely Majoross, tréner HC Nové Zámky: "Myslím si, že náš výkon bol niekde medzi OK a dobrý, čo však v tejto hale nestačí na víťazstvo. Slovan bol lepší, to si musíme priznať. Mali sme niekoľko momentov, v ktorých sme mohli zápas nakloniť na našu stranu, ale šance sme nepremenili. Budeme sa snažiť v ďalších zápasoch zlepšovať."

Liptovský Mikuláš podľahol Prešovu 3:4


Ilustračná snímka.
Foto: TASR - František Iván

Hokejisti HC GROTTO Prešov zvíťazili v 11. kole Tipos extraligy nad MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:3 po nájazdovom rozstrele.

HC GROTTO Prešov - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:3 pp a sn

(0:1, 2:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 22. Vas (Nauš), 25. Charbonneau (Čacho, Bespalov), 48. Vas (Nauš, Zagrapan), rozh. nájazd Sýkora – 14. Walega (Jurík, Michalík), 31. Kriška (Varttinen), 60. Šepelev (Kurali). Rozhodovali: Výleta, Goga – Vyšný, Gegáň, vylúčení: 8:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Prešov: Bespalov – Bakala, Rais, Rajnoha, Ružička, M. Bača, Turan, F. Fekiač – Charbonneau, Čacho, Michnáč – Sýkora, Vas, Nauš – Pulščák, Zagrapan, Ľalík – Šimun, Fekiač, Klíma – Miškuf

Liptovský Mikuláš: Vošvrda – Ventelä, Varttinen, Shepelev, Mezovský, Kurali, Ilenčík, Droppa, Nemec – Kriška, Hovorka, Obdržálek – Michalík, Walega, J. Jurík – Matúš Paločko, Urban, Uhrík – Dunčko, Petráš, Kalousek


Prešovčania začali náporom, Vas s Klímom však svoje šance nevyužili a v 14. minúte prišiel trest, keď Walega po prihrávke Juríka strelou z prvej prekonal Bezpalova. Domáci vyrovnali na začiatku druhého dejstva zásluhou Vasa, ktorý prekonal Vošvrdu strelou z bezprostrednej blízkosti. V 25. minúte poslal Prešovčanov vo vedenia Charbonneau, no po teči Krišku odchádzali tímy do kabín za nerozhodného stavu, V 48. minúte pri prešovskej presilovke Vas zužitkoval prihrávku Nauša a opäť naklonil misky váh na stranu domácich. V 60. minúte však pri vylúčení Rajnohu a power play vyrovnal Šepelev. v predĺžení gól nepadol, o zisku dvoch bodov pre Prešov rozhodol samostatný nájazd Sýkoru.

Hokejisti Trenčína zdolali Nitru 3:2


Na snímke zľava Ivan Švárny (HK Nitra) a Radoslav Tybor (HK Dukla Trenčín) v zápase 11. kola Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra, 24. októbra 2021 v Trenčíne.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa
Trenčín 24. októbra (TASR) - Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v 11. kole Tipos extraligy nad HK Nitra 3:2.

HK Dukla Trenčín - HK Nitra 3:2

(1:0, 1:1, 1:1)

Góly: 10. Paukovček (Tybor, Mikyska), 34. Kudla (Paukovček, Nemčík), 45. Valach (Rehuš) - 33. Bajtek (Baláž, Nemec), 42. Krivošík (Hrnka). Krivošík (Hrnka). Rozhodovali: Korba, Kalina - Synek, Beniač, vylúčení: 8:1 na 2 min., navyše Švarný (Nit.) 10 min. OT za nešp. správanie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1452 divákov.

HK Dukla Trenčín: Bowns - Lemcke, Kudla, E. Švec, Starosta, Crinon, Nemčík, Urban - Tybor, Mikyska, Bezúch - Valach, Paukovček, Honzek - Minárik, J. Švec, Beták - Krajč, Rehuš, Krajčovič

HK Nitra: Honzík - Raskob, Mezei, Nemec, Švarný, Bodák, Vitaloš, Pupák - Varga, Hrnka, Tvrdoň - Buček, Baláž, Krivošík - Molnár, Múčka, Bajtek - Volko, Drábek, Sýkora


Lepší štart do zápasu mohli mať hostia, ale Buček v 1. minúte nedostal puk do odkrytej bránky. Potom prevzali taktovku "vojaci," ktorí boli v prvej časti strelecky aktívnejší. Hostia ešte prvé oslabenie v 3. minúte ubránili, následne nepotrestali faul Nemčíka, no druhú presilovku už Trenčín využil. V 10. minúte Paukovček prekonal Honzíka, keď zužitkoval odrazený puk po akcii Tybora - 1:0.
Na snímke vpravo Patrick Kudla (HK Dukla Trenčín) oslavuje gól so spoluhráčom Samuelom Honzekom (HK Dukla) v zápase 11. kola Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra, 24. októbra 2021 v Trenčíne.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Druhá tretina priniesla viacero vylúčených a po jednom góle na každej strane. Trenčania si v 30. minúte vytvorili tlak počas presilovky, ktorú nevyužili a krátko po nej inkasovali, keď v početnej výhode hostí vyrovnal Bajtek - 1:1. Nerozhodný stav vydržal iba 86 sekúnd, keďže Kudla dorazil strelu Paukovčeka - 2:1. Skóre druhej tretiny sa už nezmenilo ani po niekoľkých vylúčeniach na oboch stranách či presilovky o dvoch hráčov v podaní domácich.

Nitrania sa v 42. minúte dostali k presilovke štyroch proti trom, keď Krivošík zblízka prekonal Valenta - 2:2. Tentoraz vydržal nerozhodný stav iba necelé tri minúty, keďže chybu hostí využil Rehuš a po jeho prihrávke Valach upravil na 3:2. Trenčania následne hrozili najmä z brejkov, no hosťom k vyrovnaniu nepomohli ani dve presilovky. V závere sa pokúsili aj o hru bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.


Poprad podľahol Michalovciam 2:3


Na archívnej snímke hráči HK Poprad.
Foto: TASR Milan Kapusta

Hokejisti HK Poprad prehrali v 11. kole Tipos extraligy s HK Dukla Ingema Michalovce 2:3.

HK Poprad -HK Dukla Ingema Michalovce 2:3

(0:2, 2:1, 0:0)

Góly: 21. Livingston (Mešár), 38. Drgoň (Svitana, Brejčák) - 11. Žitný (Regenda, Cameranesi), 20. Keränen (Regenda, Cameranesi), 38. Keränen. Rozhodcovali: Konc, Krajčík – Jurčiak, Stanzel, vylúčení: 6:3, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 797 divákov

Poprad: Valluš – Brejčák, Drgoň, Demo, Dalhuisen, Rymsha, Ulrych, Gonda, Sokoli – Svitana, Bjalončík, Livingston – Šišovský, Bortňák, Mešár – Handlovský, Paločko, Valigura – Šotek, Jevoš, Dzivjak .

Michalovce: Kaarlehto – Bokroš, Macejko, Pavlin, Stripai, Mudrák, Gajdoš, Ťavoda – Regenda, Cameranesi, Keränen – Žitný, Suja, Galamboš – Kukuča, Erkinjuntti, Tibenský – Mašlonka, Lačný, Chalupa.


Popradu sa krátko pred úvodným bully zápasu zranil brankár Čiliak a medzi tri žrde putoval iba 19-ročný debutant medzi mužmi Štefan Valluš. Už pred zápasom sa do role favorita pasovali hostia z Michaloviec a svoju úlohu potvrdili v presilovej hre, ktorú nešikovným zákrokom zapríčinil práve brankár domácich. Strelcom otváracieho gólu stretnutia aj s prispením šťasteny a smoliara Valluša bol Žitný. V závere prvej tretine sa "kamzíci" faulami poslali na necelú minútu do obrannej trojice. Krátko po návrte štvrtého brániaceho hráča na ľad inkasovali Popradčania po dorážke Keränena - 0:2.

Po návrate z prvej prestávky sa domáci rýchlo vrátil späť do hry. Zníženie zariadil pohotový Livingston. "Kamzíci" pridali na dôraze a vyrovnania sa dočkali v 38. minúte počas početnej výhody. Po Svitanovej prihrávke posielal do odkrytej časti bránky Kaarlehta puk obranca Drgoň. Rovnovážna stav ale netrval dlho. Už o 22 sekúnd využil chybu v domácej rozohrávke Keränen a po druhý raz v stretnutí dvíhal ruky nad hlavu.

Aj v tretej tretine boli nebezpečnejší hostia. Veľké šance spálili Regenda a po ňom v samostatnom úniku Galamboš. Popradčania to dve minúty pred koncom riadnej hracej doby skúšali v šestici, ale v zakončení nemali potrebný pokoj. Poprad tak zaknihoval už piatu prehru v rade, naposledy takúto nepriaznivú sériu potiahol v sezóne 2016/17.

Povedali po zápase:
Na archívnej snímke tréner HK Poprad Peter Mikula 15. apríla 2021 v Michalovciach.
Foto: TASR - Roman Hanc

Peter Mikula, tréner Popradu: "Na začiatku sme inkasovali z dvoch presiloviek súpera dva góly. Od druhej tretiny to nebolo až také zlé. Zlyhávame na efektivite. Musíme sa dať zdravotne do poriadku. Človekom to zatrasie. Za výkon by si hráči zaslúžili nejaký ten bodík, jednoducho nám nie je dopriate."

Tomek Valtonen, tréner Michaloviec: "Víťazstvo sme si zaslúžili. Sústredili sme sa na svoj výkon, nie na to, kto hrá proti nám. V hre 5 na 5 sa nám veľmi nedarilo, ale využitie presiloviek nám výrazne pomohlo."