Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

HK GROTTO Spišská Nová Ves posilní americký útočník LaPorte

Na snímke hráči HC GROTTO Spišská Nová Ves oslavujú gól v zápase 24. kola hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HK GROTTO Spišská Nová Ves, 8. decembra 2022 v Dubnici nad Váhom. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Skúsený útočník a rodák z Chicaga prichádza na Spiš po pôsobení v škótskom tíme Glasgow Clan.

Spišská Nová Ves 25. decembra (TASR) - Do kádra extraligových hokejistov HK GROTTO Spišská Nová Ves pribudol 30-ročný americký hokejista Nolan LaPorte. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Skúsený útočník a rodák z Chicaga prichádza na Spiš po pôsobení v škótskom tíme Glasgow Clan. V ňom ukázal produktivitu. V klube hrával aj v ročníku 2019/20 a dokopy nastúpil na 106 zápasov s bilanciou 43 gólov a 51 asistencií.

"Posledné týždne sme na trhu intenzívne hľadali hráča, ktorý je efektívny v zakončení, lebo s touto činnosťou sa dlhodobo trápime. Nolan je pravák s dobrou strelou, ktorý má v sebe mix hokejových zručností a zámorského dôrazu. Dostali sme na neho výborné referencie z jeho posledného pôsobiska a veríme, že nám pomôže v presilových hrách, ktoré budú rozhodujúce v nasledujúcom priebehu sezóny. Na ďalšom posilnení kádra klub pracuje," povedal generálny manažér klubu Richard Rapáč.