Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Košice prekonali Nitru v zápase 12. kola Tipos extraligy

Na snímke radosť hráčov Košíc po góle v zápase 12. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 29. októbra 2021 v Nitre. Foto: TASR Henrich Mišovič

Už v 2. minúte otvoril skóre Krivošík, ktorý nachytal Riečického strelou od bočného mantinelu.

Nitra 29. októbra (TASR) - Hokejisti HC Košice triumfovali v piatkovom zápase 12. kola Tipos extraligy na ľade HK Nitra 5:3, hoci po prvej tretine prehrávali o tri góly.



HK Nitra - HC Košice 3:5 (3:0, 0:1, 0:4)

Góly: 2. Krivošík (Nemec, Švarný), 8. Buček (Holešinský, Krivošík), 17. Vitáloš (Sýkora, Drábek) - 26. Milý (Havrila, Košarišťan), 51. Klhůfek (McPherson), 54. Paršin (Chovan, Bartánus), 57. Bartánus (Slovák, Šedivý), 60. Chovan (Klhůfek).
Rozhodovali: Výleta, Goga - Kacej, Orolin,
vylúčení: 2:3,
presilovky: 0:0,
oslabenia: 0:1, 1722 divákov

Nitra: Honzík – Mezei, Raskob, Švarný, Š. Nemec, Vitáloš, Bodák, Pupák – Tvrdoň, Hrnka, R. Varga – Krivošík, Holešinský, Buček – Bajtek, Baláž, Volko – Drábek, A. Sýkora, Múčka - Pekarčík

Košice: Riečický (17. Košarišťan) – Saucerman, Šedivý, Tansey, Deyl, Romančík, Cibák, Jacko – Bartánus, Slovák, McPherson – Pereskokov, Chovan, Paršin – Belluš, Klhůfek, Lapšanský – Milý, Havrila, Jokeľ




Úvod stretnutia vyšiel lepšie domácim. Aktívnym prístupom si Nitrania vypracovali v prvej tretine trojgólový náskok. Už v 2. minúte otvoril skóre Krivošík, ktorý nachytal Riečického strelou od bočného mantinelu. V 8. minúte dostal presnú prihrávku spoza bránky Buček, ktorý gólovo zakončil kombináciu na jeden dotyk. Najvýraznejšie pohrozili "oceliari" v 9. minúte, keď z blízka vystrelil Slovák, ale Honzík odolal. Tribúny v Nitra aréne sa radovali tretíkrát v 17. minúte po tom, ako strelou od modrej čiary vyhnal Riečického z bránky Vitáloš.

Na snímke zľava Radek Deyl (Košice) a Michal Drábek (Nitra) v zápase 12. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 29. októbra 2021 v Nitre.
Foto: TASR Henrich Mišovič


"Corgoni" na začiatku druhej tretiny poľavili v aktivite a Košice sa začali viac pripomínať. V 26. minúte švihom vystrelil spoza obrancu Milý a znížil. Pomyselný varovný prst dvihla následne strela hosťujúceho Pereskokova, ktorý trafil brvno. Trojgólové vedenie mohol vrátiť Nitranom v 32. minúte Tvrdoň, ale pri zakončení namieril iba do žrde.

Nitrania viedli 53 minút, ale Košičanom stačilo iba šesť na to, aby vývoj zápasu zvrátili na svoju stranu. Najskôr prepadla obrana domácich vo vlastnej presilovej hre a na rozdiel gólu znížil Klhůfek. V 54. minúte už bolo vyrovnané, keď si našiel puk pred odkrytou bránkou Paršin. Hostia dokonali obrat v 57. minúte po presnej strele Bartánusa. Domáci sa ešte snažili zachrániť aspoň bod, ale pri hre bez brankára chyboval Hrnka a stav uzavrel Chovan.


Hlasy trénerov:
Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Z môjho pohľadu sme mali výborný začiatok, najmä v ofenzíve. Išli sme do vedenia a následne sa ukázalo, že 3:0 je asi najťažší výsledok na udržanie. Za stavu 3:1 sme to mali vo vlastných rukách, ale gól v našej presilovke podlomil sebavedomie hráčov a potom sme začali kopiť chyby. Hostia to využili a otočili zápas."



Kalle Kaskinen, tréner Košíc: "Nezačali sme zápas dobre. Keď sa prehráva 0:3, všetci by hovorili, že je to chyba obrancov, ale my sme neútočili, nesústredili sme sa a strácali sme puky. Druhú tretinu sme už odohrali lepšie, aj preto, že sme do hry zapojili všetkých piatich hráčov. V tretej tretine sme to nevzdávali, boli sme trpezliví a nakoniec sa nám podarilo otočiť stav. Stále hovorím, že sila prichádza zo šatne, a som spokojný s tým, ako hráči zareagovali po prvej tretine. V Nitre sa hrá veľmi ťažko, takže som rád za tri body."