Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Košičania si hravo poradili so Spišskou Novou Vsou

Na snímke gólová radosť hráčov Košíc. Foto: TASR – František Iván

Košickí hokejisti zvíťazili na ľade domácich 5:1.

Spišská Nová Ves 4. januára (TASR) - Hokejisti HC Košice triumfovali v utorkovom 48. kole Tipos extraligy na ľade Spišskej Novej Vsi jednoznačne 5:1. Oceliari sa tak posunuli na piate miesto pred Poprad, ktorý v utorkovom zápase podľahol 3:7 v Banskej Bystrici.

HK Spišská Nová Ves - HC Košice 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)



Góly: 13. Rapáč (Beaundry) – 1. Slovák (Bartánus), 2. Rogoň (Mrázik, Klhůfek), 30. Bartánus (Chovan, Paršin), 40. Pereskokov (Chovan), 45. Chovan (Pereskokov). Rozhodovali: Fridrich, Müllner - Junek, Kacej, vylúčení: 2:5, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.


Spišská Nová Ves: Surák – Petgrave, Atwal, Oullet-Beaudry, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Česánek – Giľák, Salituro, Ščurko – Rapáč, Kuru, Džugan – Hamráček, Rauter, Štrauch – Vrábeľ, Vartovník, Tomala

Košice: Košarišťan - Snuggerud, Saucerman, Šedivý, Romančík, Cibák, Deyl, Jacko - McPherson, Slovák, Bartánus - Paršin, Chovan, Pereskokov - Klhůfek, Mrázik, Rogoň - Jokeľ, Linet, Milý

Košice vstúpili do zápasu raketovo, s poriadnym nasadením a naznačili vývoj zvyšku stretnutia. Psychike domácich a najmä brankára Suráka dali zabrať Slovák a Rogoň, keď premenili prvé dve strely svojho tímu na góly a už po dvoch minútach viedli 2:0. Slovákov gól prišiel spomedzi kruhov po nahrávke Bartánusa. Ďalší musel potvrdiť videorozhodca, keďže padol počas posunutia brány. Spišiaci sa prebrali zhruba v polovici prvej tretiny. Najprv im neprialo šťastie, počas presilovky niekoľkokrát trafili konštrukciu Košarišťanovej brány a kontaktný gól nakoniec padol z nenápadnej akcie. Rapáč premenil prihrávku Ouelleta-Beaudryho od modrej a pripísal si desiaty gól v sezóne.

Druhá tretina sa začala prenesenou presilovkou domácich. Potrestanie Pereskovova za sekanie však nevyužili, rovnako, ako nasledujúce presilové hry, ku ktorým prišlo po kurióznej situácii. V 25. minúte arbitri potrestali "oceliarov" za veľa hráčov na ľade a po 93 sekundách oslabenia spravili hostia tú istú chybu znovu. Domáci ale nevyužili ani necelú polminútu v početnej výhode o dvoch hráčov. V 30. minúte na druhej strane skóroval Bartánus, ktorý tečoval strelu Chovana od modrej. Gól prišiel po tom, ako Pereskokov nevyužil čistú šancu a z bezprostrednej blízkosti nedorazil puk do odkrytej bránky. Chuť si napravil po krížnej prihrávke od Chovana a Spišskej Novej Vsi dal gól do šatne.

Ani v poslednom dejstve sa domácim nedarilo vrátiť do zápasu, o ktorého výsledku sa rozhodlo v 45. minúte. Česánek počas striedania vlastného tímu omylom prihral puk na hokejku Chovana, ktorý učebnicovou kombináciou spolu s Pereskovovom vyškolil Suráka a zvýšili na 5:1. Spišiaci nevyužili ani piatu presilovku a následne sa dostali pod veľký tlak, keď hrali prvýkrát v zápase v oslabení. Ani hostia však početnú výhodu, ktorá bola niekoľko sekúnd o dvoch hráčov, nevyužili.