Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Kanadský obranca Robertson posilnil Zvolen

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kanadský obranca odohral v Liptovskom Mikuláši 19 zápasov a získal 8 bodov (2+6). Následne sa presunul naspäť do Ameriky, kde dve a pol sezóny pôsobil v ECHL, v Norfolku Admirals a Rapid City Rush.

Zvolen 15. mája (TASR) - Kanadský hokejový obranca Carter Robertson sa stal novou posilou HKM Zvolen. V najvyššej slovenskej súťaži už pôsobil v sezóne 2020/21, keď obliekal dres Liptovského Mikuláša.

Dvadsaťštyriročného defenzívne ladeného beka sledoval skaut klubu Patrik Ryba od jeho prvej sezóny na Slovensku: "Cartera poznáme ešte z jeho pôsobenia v Liptovskom Mikuláši a odvtedy sme ho detailne sledovali. Myslíme si, že teraz nastal správny čas, aby posilnil našu obrannú hru. Ja ho poznám osobne a musím povedať, že je to veľmi dobrý chlapec aj do kolektívu a veľmi sa do Zvolena teší,“ uviedol Ryba pre oficiálnu webstránku klubu.

Kanadský obranca odohral v Liptovskom Mikuláši 19 zápasov a získal 8 bodov (2+6). Následne sa presunul naspäť do Ameriky, kde dve a pol sezóny pôsobil v ECHL, v Norfolku Admirals a Rapid City Rush. Okrem toho si vyskúšal aj AHL. V 5 zápasoch dokázal streliť gól a pripísať si dva plusové body. Robertson sa počas minulej sezóny rozhodol pre návrat do Európy a v decembri sa stal posilou maďarského Fehérváru AV19 v ICEHL. Nastúpil celkovo do 29 zápasov a pripísal si 8 bodov (3+5).

"Je veľmi dobre stavaný obranca, ktorý má rád hru do tela, je defenzívne zameraný a nebojí sa zhodiť rukavice, keď je to nutné. V prvom rade budeme od neho žiadať spoľahlivú hru v obrannom pásme, ale to budeme žiadať od všetkých našich obrancov,“ skonštatoval Ryba.