Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Michalovce odohrajú dva zápasy bez divákov

Hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Hlavný kustód Michaloviec Marek Jenčík dostal za pokus o fyzický atak smerom k hráčom súpera finančnú pokutu vo výške 100 eur a zákaz činnosti na 6 zápasov.

Bratislava 20. januára (TASR) - Klub hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce odohrá najbližšie dva zápasy pred prázdnym hľadiskom. Trest mu udelila Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) za sériu incidentov v zápase 29. kola súťaže medzi Michalovcami a HK Spišská Nová Ves.

Podľa dostupných materiálov sa mali oba kluby dopustiť výtržností a fyzického napadnutia počas schádzania z ľadovej plochy. Domáci klub navyše ako organizátor stretnutia porušili povinnosti organizátora športového podujatia.

Hlavný kustód Michaloviec Marek Jenčík dostal za pokus o fyzický atak smerom k hráčom súpera finančnú pokutu vo výške 100 eur a zákaz činnosti na 6 zápasov. S druhým kustódom Michalovce rozviazali kontrakt, preto sa už DK SZĽH jeho prípadom nezaoberala.

Klub zo Spiša dostal za výtržnosti pokutu 300 eur. Jeho hráč Matthew Petgrave za nešportové správanie trest zákazu činnosti na jeden zápas.

DK SZĽH informovala na svojej oficiálnej stránke, že rasové urážky zo strany usporiadateľskej služby, členov tímov či činovníkov zápasu preukázané neboli. Prišli z hľadiska od organizátorom neidentifikovaných divákov.

Zákaz činnosti na jeden zápas a pokutu 200 eur dostal aj hráč Spišskej Novej Vsi Arvin Atwal. V súboji 30. kola súťaže proti Dukle Trenčín sa dopustil fyzického napádania rozhodcu tým, že do neho strčil a prekážal mu v plnení povinností.