Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Mikulášsky klub vstúpi do sezóny s novým názvom

Na snímke autor druhého gólu Vladimír Vybíral (Liptovský Mikuláš), vľavo jeho spoluhráč Maroš Piatka v zápase 41. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - MHk 32 Liptovský Mikuláš 17. januára 2020 v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

SZĽH udelil MHK 32 extraligovú licenciu začiatkom septembra, keďže klub spĺňal všetky licenčné podmienky na účasť v extralige pre sezónu 2020/2021.

Liptovský Mikuláš 17. septembra (TASR) - Hokejový klub v Liptovskom Mikuláši vstúpi do extraligovej sezóny s názvom ŠK 32 Liptovský Mikuláš. Na sociálnych sieťach o tom informovalo Mesto Liptovský Mikuláš.

ŠK 32 Liptovský Mikuláš sa stal nadobúdateľom súťažnej licencie od MHK 32 Liptovský Mikuláš. Prevod potvrdil Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na zasadnutí 16. septembra a informáciu by ešte mala potvrdiť Športová rada SZĽH. "Budúcnosť hokeja v našom meste bola dlhšie nejasná. Hlavný problém bol, že mesto si nemohlo vzhľadom na neistú finančnú situáciu dovoliť dotovať hokej ako jeho jediný akcionár. Teraz je už o tento tradičný šport v meste postarané. Budú ho robiť profesionáli, ktorí sa budú venovať výlučne tejto svojej oblasti. Dorastenci budú zastrešovaní Občianskym združením Hokejové talenty MHK 32," uviedol štatutár jediného akcionára spoločnosti MHK 32 Ján Blcháč.

Mesto Liptovský Mikuláš na svojom facebooku zároveň uviedlo, že spoločnosť MHK 32 bude naďalej existovať v pôvodnej podobe so svojím základným imaním a majetkom vo vlastníctve mesta. Nebude však prevádzkovať seniorov a juniorov. Nový majiteľ bude vlastník licencie, stane sa aj držiteľom akcie v Asociácii profesionálnych hokejových klubov. Prevodu sa budú týkať zmluvy s hráčmi A-tímu a juniorov. "Prevodom licencie hokej z mesta neodchádza. Pokiaľ by sa novému vlastníkovi v riadení hokeja nedarilo, bude povinný ponúknuť licenciu späť klubu MHK 32, ktorý bude dovtedy takpovediac uspatý,“ priblížil primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč.

Stopercentný mestský klub MHK 32 Liptovský Mikuláš vyhlásil súťaž o odstúpenie Tipsportligovej licencie na prelome rokov 2019/2020. Dôvodom bol vstup mesta do nového roku v rozpočtovom provizóriu, čo pre hokej znamenalo škrt cez rozpočet. Do súťaže sa zapojili traja uchádzači, dvaja z nich splnili súťažné podmienky. Bola nimi cena, ktorú poskytnú za odstúpenie licencie a projekt, ako chcú naložiť so seniorským mužstvom, juniorkou aj dorastom. Výhercom sa stala spoločnosť ŠK 32 Liptovský Mikuláš so sídlom v Liptovskom Mikuláši, ktorej bola extraligová licencia so zmluvami hráčov a akciou odstúpená za 66.666 eur.

SZĽH udelil MHK 32 extraligovú licenciu začiatkom septembra, keďže klub spĺňal všetky licenčné podmienky na účasť v extralige pre sezónu 2020/2021.