Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

TEL: Obranca Petrovický zamieril z Fínska do Dukly Trenčín

Slovenský brankár Samuel Hlavaj (vpravo) zastavuje Kanaďana Dawsona Mercera (20), uprostred bráni Slovák Rayen Petrovický v zápase A-skupiny SLOVENSKO - Kanada na MSJ do 20 rokov v kanadskom Edmontone 27. decembra 2020. Foto: TASR/AP

Syn bývalého slovenského reprezentanta Róberta Petrovického debutoval v slovenskej extralige počas sezóny 2019/2020, v ktorej si pripísal dva štarty.

Trenčín 20. mája (TASR) - Do kádra hokejistov Dukly Trenčín pribudol 20-ročný obranca Rayen Petrovický. Do materského klubu sa vrátil po dvoch sezónach v drese TUTO Hockey Turku vo Fínsku. Trenčiansky klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Syn bývalého slovenského reprezentanta Róberta Petrovického debutoval v slovenskej extralige počas sezóny 2019/2020, v ktorej si pripísal dva štarty. Následne zamieril do Fínska a spočiatku pôsobil najmä v juniorskom tíme TUTO Hockey. V sezóne 2021/2022 sa etabloval v A-mužstve, ktoré účinkuje v druhej najvyššej fínskej súťaži - Mestis. V 26 zápasoch si pripísal 5 gólov, 5 asistencií, 6 trestných minút a 5 plusových bodov. Slovensko reprezentoval na dvoch MS hráčov do 20 rokov.