Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Parfenov vyzdvihol bojovnosť tímu, Totter: Pôsobili sme nervózne

Na archívnej snímke Andrej Parfenov. Foto: TASR - Roman Hanc

Diváci čakali na prvý gól zápasu až do tretej tretiny a do vedenia sa dostalo Humenné.

Poprad 29. septembra (TASR) - Hokejisti Humenného sa v piatkovom 5. kole na ľade Popradu dočkali historicky prvého víťazstva v najvyššej slovenskej súťaži. Nováčik uspel po tesnom výsledku 2:1 a podarilo sa mu dostať z dna tabuľky pred Nitru na 11. miesto. Hosťujúceho kouča Andreja Parfenova potešil triumf a vyzdvihol bojovnosť tímu. Trénerovi domácich Alešovi Totterovi chýbal líder, ktorý by zdvihol výkon mužstva.

Diváci čakali na prvý gól zápasu až do tretej tretiny a do vedenia sa dostalo Humenné. V 48. minúte sa dostali do prečíslenia, Adam Lapšanský našiel Martina Krajňáka a ten nezaváhal. "Kamzíci" síce vyrovnali o päť minút neskôr, keď počas presilovej hry skóroval Samuel Mlynarovič. To však bolo z ich strany všetko. Hostia sa o 39 sekúnd neskôr dostali druhýkrát do vedenia, ktoré už nepustili. Tri body zariadil nováčikovi Jakub Linet.

"Bol to dnes dobrý zápas, ktorý rozhodol náš víťazný gól. Chcem poďakovať chlapcom za bojovnosť a srdce, ktoré nechali na ľade. Všetci bojovali na sto percent. Boli trošku nervózni, pretože sme mali zlý začiatok sezóny. Postupne sa však dostávajú z tejto situácie," uviedol ruský kormidelník hostí Parfenov. Humenné čaká v nedeľu domáci duel proti Spišskej Novej Vsi a opäť bude chcieť získať body.

Popradčania síce v prvom domácom zápase sezóny deklasovali majstrovské Košice 7:2, no odvtedy sa trápia. Po prehre v Banskej Bystrici (3:4) opäť prehrali o jeden gól. "Nás pohltilo to, že to malo byť povinné víťazstvo. Pôsobili sme nervózne, odskakovali nám puky a nebol tom žiadny líder. Nemali sme sa o čo oprieť a keby bol súper šikovnejší, mohli sme duel stratiť omnoho skôr. Brankár Eugen Rabčan nás podržal, ale mentálne sme slabý tím a dnes sme sa rozsypali. Máme zajtrajší deň, aby sme sa dali dokopy na Nové Zámky. Verím, že v mužstve je kvalita a trikrát za sebou tento tím neprehrá," povedal Totter.

V drese "kamzíkov" zaostávajú legionári, keďže ani jeden z nich ešte nezaznamenal gól. Najväčšou posilou mal byť najproduktívnejší hráč z minulej sezóny Max Gerlach, ktorý za Prešov strelil 34 presných zásahov a získal celkovo 59 bodov. V novej sezóne Tipos extraligy sa však ešte nepresadil a nezískal ešte ani jeden bod. "Z importov ešte nevyužívame Ryana Dmowskiho, no veríme, že od utorka bude trénovať a v piatok naskočí už aj v stretnutí. Slovenská liga je hlavne o importoch a naši zatiaľ nebodovali. Zatiaľ nenapĺňajú predsezónne očakávania. Hlavne centri Tyler Coulter a Brent Beaudoin. Rovnako aj Gerlach, ktorý bol v minulej sezóne najlepší strelec," konštatoval český kouč Popradu.