Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

TIPOS EXTRALIGA: Poprad sa dohodol na zmluve s Kanaďanom Livingstonom

Hráči HK Poprad sa tešia po góle, uprostred hráč Dukly Trenčín Samuel Krajč v zápase 2. kola nadstavbovej časti Tipsport Ligy A- skupiny o 1.-6. miesto v hokeji HK Dukla Trenčín - HK Poprad v Trenčíne 25. februára 2020. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Livingston sa teší na slovenskú výzvu.

Poprad 12. októbra (TASR) - Klub hokejovej Tipos extraligy HK Poprad sa dohodol na zmluve s kanadským útočníkom Jamesom Livingstonom. V pondelok už s mužstvom absolvoval prvý tréning. Informovala o tom oficiálna webová stránka "kamzíkov".

"Rozprával som sa najprv s Mikeom Dalhuisenom, s ktorým som hrával v Nemecku a neskôr aj s Marekom Zagrapanom, hrali sme spolu v Rakúsku. Neskôr som sa spojil aj s pánom Jurinyim. Boli aj problémy spôsobené koronavírusom, ale všetko prebehlo našťastie v poriadku. Teším sa, že som sa pripojil k mužstvu a som pripravený hrať. Na Poprad som sa tešil,“ povedal krídelník draftovaný St. Louis Blues.

Livingston sa teší na slovenskú výzvu. „Z ligy poznám zopár hráčov, taktiež aj niektorých Slovákov. Na Slovensku som nikdy nehral, aj keď som bol pred pár rokmi si pozrieť Bratislavu na pár dní. Je to pekné mesto. Zatiaľ som tu len druhý deň, ale čo som stihol vidieť, tak Poprad je veľmi pekné, útulné mesto pod peknými horami,“ dodal Kanaďan.

Livingstona teší, že Poprad má dobrú formu "Priznám sa, že veľa zápasov som nevidel, ale posledný duel som si pozrel na internete a mužstvo vyzerá veľmi dobre. Hráči sú tu veľmi šikovní korčuliari, taktiež aj technici, o čom som sa presvedčil na dnešnom tréningu. Trénovalo sa mi super. Som fyzický hráč, veľmi rád sa zrážam a pomáham v útoku, ale aj v obrane. Rád pomôžem vo všetkom čo viem.“