Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kanaďan Ully zostal v extralige, podpísal zmluvu s HK Poprad

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pre 26-ročného útočníka je slovenská Tipos extraliga prvá súťaž mimo Severnej Ameriky.

Poprad 13. novembra (TASR) - Kanadský hokejový útočník Cole Ully bude po nedávnom odchode z HKM Zvolen pokračovať v slovenskej extralige. Na zmluve do konca sezóny 2021/2022 sa dohodol s klubom HK Poprad, ktorý o tom informoval na oficiálnej stránke.

Pre 26-ročného útočníka je slovenská Tipos extraliga prvá súťaž mimo Severnej Ameriky. V drese Zvolena nastúpil do 14 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 4 góly, 7 asistencií, 8 trestných minút a 7 plusových bodov. „Aj keď som sa vo Zvolene cítil dobre, po príchode nových chlapcov to prestalo klapať a tak som vedenie klubu požiadal o ukončenie zmluvy. Poprad prejavil záujem a všetko, čo sa v klube deje aj s príchodom nového trénera, ma motivovalo k tomu, aby som ponuku prijal. Stále si zvykám na ligu, je veľmi kvalitná. Chcem byť čo najviac nebezpečný v ofenzíve. Tímové ciele sú jasné, každý chce vyhrať titul, ale k tomu vedia dlhá cesta. Poprad má silu na to, aby to dokázal," povedal Ully pre hkpoprad.sk.

Príchod Ullyho je ďalšia z viacerých zmien v kádri "kamzíkov," ktorí sú po 13 odohraných zápasoch na 9. mieste tabuľky. Vedenie klubu nedávno siahlo aj k výmene trénera, keď Petra Mikulu nahradil Kanaďan Corey Neilson. Z kádra odišiel 17-ročný Alex Šotek do Slovana Bratislava výmenou za Petra Kundríka. Podľa klubového webu nie je príchod Ullyho posledná zmena v kádri. "My sme sa o neho zaujímali už pred sezónou 2021/2022, ale predbehol nás Zvolen. Je to výborný korčuliar, v ECHL mal priemer bod na zápas a veríme, že podobnú produktivitu si prinesie aj k nám," povedal riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.