Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Útočník Šoltés sa po roku vrátil do Banskej Bystrice

Dávid Šoltés (Banská Bystrica), archívne foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Ako dorastenec strávil sezónu vo fínskom tíme Kookoo a na konte má aj niekoľko štartov v drese Slovana Bratislava v KHL.

Banská Bystrica 23. júna (TASR) - Hokejový útočník Dávid Šoltés sa po roku vrátil do extraligového klubu HC '05 Banská Bystrica. Barani o tom informovali na svojej facebookovej stránke.



Dvadsaťšesťročný krídelník už pôsobil pod Urpínom v sezónach 2018/2019 a 2019/2020, uplynulý ročník strávil v Michalovciach, kde v 37 zápasoch základnej časti získal 22 bodov (6+16). V siedmich súbojoch play off pridal jeden gól. Bývalý mládežnícky reprezentant pôsobil v minulosti v kanadskej juniorskej WHL v drese Prince George Cougars, v najvyššej slovenskej súťaži hral okrem Bystrice a Michaloviec aj za HC Košice.

Defenzívne rady Banskej Bystrice rozšíril 22-ročný obranca Dávid Boldižár, ktorý odohral predošlú sezónu v nadnárodnej ICE Hockey League za iClinic Bratislava Capitals. Ako dorastenec strávil sezónu vo fínskom tíme Kookoo a na konte má aj niekoľko štartov v drese Slovana Bratislava v KHL.