Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

TIPOS EXTRALIGA: Útočník Volko absolvuje skúšku v HK Nitra

Na snímke vpravo hráč Švajčiarska Sascha Huber a vľavo hráč Slovenska Martin Volko v zápase základnej A skupiny Hlinka Gretzky Cup hráčov do 18 rokov Slovensko - Švajčiarsko. Foto: TASR/AP

Volko sa k nitrianskemu tímu pripojil v úvode predsúťažného obdobia pred sezónou 2021/2022.

Nitra 27. júla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Martin Volko absolvuje skúšku v extraligovom klube HK Nitra. K novým spoluhráčom sa pripojil v pondelok, keď tím odštartoval ďalšiu fázu prípravy na sezóny. Nitriansky klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Pre 20-ročného krídelníka by išlo o premiéru v najvyššej slovenskej súťaži. Uplynulé štyri sezóny odohral na severe Európy. Pôsobil v mládežníckych tímoch švédskych klubov Nyköpings HF a HC Vita Hästen, ročník 2020/2021 odohral vo fínskej súťaži hráčov do 20 rokov v drese TUTO Hockey. V 17 zápasoch si do štatistík pripísal 6 gólov, 1 asistenciu, 6 trestných minút a 6 mínusových bodov.

Volko sa k nitrianskemu tímu pripojil v úvode predsúťažného obdobia pred sezónou 2021/2022. Nitrania sa budú počas posledného júlového týždňa pripravovať "na suchu," na ľad vykorčuľujú v nasledujúci týždeň v Leviciach.