Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Úvodné kolo TIPOS Extraligy 2021/2022 na programe 24. septembra

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Faktory, ktoré ovplyvnili zostavenie a konečnú podobu termínovníka sú, že HK Poprad čaká v novembri a v prípade postupu aj v januári Kontinentálny pohár.

Bratislava 2. augusta (TASR) – Úradujúci slovenský hokejový majster HKM Zvolen sa v úvodnom kole základnej časti TIPOS Extraligy 2021/2022 stretne s nováčikom HK Spišská Nová Ves. Prvé kolo je na programe 24. septembra 2021.

Kompletný rozpis zápasov na celú sezónu by mal byť známy v najbližšej dobe. TIPOS Extraliga bude mať v sezóne 2021/22 dvanásť účastníkov. Všetky kluby budú slovenské, keďže maďarský zástupca DVTK Jegesmedvék Miškovec sa rozhodol v našej najvyššej súťaži nepokračovať.

„Uvedomujeme si, že tento rok musia fanúšikovia čakať na rozpis sezóny o čosi dlhšie. Je to však z objektívnych dôvodov. Na jednej strane sme dlho čakali na stanovisko APHK, či maďarský klub bude pokračovať v súťaží, na druhej strane sme termínovník museli prispôsobovať viacerým faktorom," povedal pre web hockeyslovakia.sk člen Ligovej rady TIPOS Extraligy Rastislav Konečný.

Faktory, ktoré ovplyvnili zostavenie a konečnú podobu termínovníka sú, že HK Poprad čaká v novembri a v prípade postupu aj v januári Kontinentálny pohár. HC SLOVAN Bratislava a HC Košice majú vo svojich halách v januári majstrovstvá Európy v hádzanej a HC ´05 Banská Bystrica musí kvôli rekonštrukcii zimného štadióna odohrať úvodných 22 kôl na klziskách súpera.

V novej sezóne sa nemenia ani podmienky štartu legionárov či juniorov. „Rovnako ako doteraz môže nastúpiť za jedno družstvo v stretnutí maximálne sedem zahraničných hráčov vrátane brankára. Na zápasovej súpiske budú musieť mať dve garantované miesta hráči do 20 rokov," dodal Konenčný.

Program 1. kola TIPOS Extraligy 2021/2022, 24. septembra:

HKM Zvolen – HK Spišská Nová Ves

HK Nitra – HC Košice

HC SLOVAN Bratislava – HK DUKLA Trenčín

HK DUKLA Ingema Michalovce – HC Mikron Nové Zámky

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Poprad

HC 21 Prešov – HC ´05 Banská Bystrica