Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Hokej-TEL: Valigura zostáva v Poprade, podpísal prvú profesionálnu zml

Na snímke gólová radosť Popradu počas druhého zápasu finále Kaufland play off Tipos extraligy HKM Zvolen – HK Poprad vo Zvolene 30. apríla 2021. Foto: TASR

Popradský odchovanec strávil doterajšiu kariéru v rodnom klube, iba na rok si odskočil do kanadskej juniorskej ligy QMJHL, kde si obliekal dres Rouyn-Noranda Huskies.

Poprad 6. júna (TASR) - Útočník Adrián Valigura bude aj naďalej pôsobiť v tíme hokejistov HK Poprad. S extraligistom podpísal 20-ročný hráč svoj prvý profesionálny kontrakt v kariére.

"V Poprade som vyrástol, som tu doma a je to pre mňa česť, že som dostal za klub šancu hrať extraligu. Táto zmluva je pre mňa výzvou, aby som sa ukázal a splatil tak vedeniu a trénerom vloženú dôveru. Chcem byť pre tím prínosom a verím, že mu tiež pomôžem svojim podielom k tomu, aby sme dosiahli tímový úspech,“ povedal Valigura pre klubový web.

Popradský odchovanec strávil doterajšiu kariéru v rodnom klube, iba na rok si odskočil do kanadskej juniorskej ligy QMJHL, kde si obliekal dres Rouyn-Noranda Huskies. Aktuálnu sezónu odohral v A-mužstve Popradu, jeden zápas absolvoval v Leviciach na striedavom štarte. V extralige zaznamenal 17 štartov a strelil dva góly. Slovensko reprezentoval na MS do 18 rokov v roku 2019, kde v siedmich dueloch dvakrát skóroval.