Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: DK prekvalifikovala Blackwaterov trest, môže hrať

Eduard Šedivý z Košíc (vľavo) a Judd Blackwater z Nitry v zápase 42. kola hokejovej Tipsport Ligy HK Nitra - HC Košice 13. januára 2019 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

DK SZĽH uložila Blackwaterovi minulý pondelok zákaz činnosti na desať súťažných stretnutí za atak na obrancu Popradu Joonu Ervinga.

Bratislava 3. marca (TASR) - Hokejový útočník Judd Blackwater z HK Nitra môže opäť hrať. Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) mu po odpykaní polovice 10-zápasového trestu podmienečne odložila zostávajúcu časť a vymerala šesťmesačnú skúšobnú dobu. Ak sa v nej kanadský legionár previní a inkasuje ďalší trest, odpyká si spolu s ním aj odložených päť stretnutí.

DK SZĽH uložila Blackwaterovi minulý pondelok zákaz činnosti na desať súťažných stretnutí za atak na obrancu Popradu Joonu Ervinga zo stretnutia 50. kola základnej časti Tipsport Ligy. V 48. minúte, za stavu 4:3 pre Nitru, si razantne vyšliapol na fínskeho beka za domácou bránkou. Erving zápas nedohral, neskôr laboroval s otrasom mozgu. Keďže zlepšený zdravotný stav mu umožnil návrat do súťažného diania, DK SZĽH vyhovela žiadosti Judda Blackwatera po odpykaní polovice trestu o prekvalifikovanie zvyšnej časti z nepodmienečnej na podmienečnú.

"DK SZĽH konštatuje, že časť výkonu trestu, ktorú previnilec už vykonal, splnila svoju sankčnú, výchovnú i preventívnu funkciu. DK SZĽH poukazuje taktiež na to, že nepriaznivé následky konania previnilca už v čase rozhodovania DK pominuli," citoval oficiálny web SZĽH z rozhodnutia DK.