Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tipsport liga: Fínsky obranca Västilä bude pôsobiť v Nových Zámkoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pre 27-ročného obrancu pôjde o prvé pôsobisko mimo Škandinávie.

Nové Zámky 17. júna (TASR) - Fínsky hokejový obranca Markus Västilä sa stal novou akvizíciou tipsportligového HC Nové Zámky. Klub informoval o jeho angažovaní na oficiálnej stránke.

"Som veľmi šťastný. Počul som o Tipsport lige a Slovensku veľa pozitív, preto sa už nemôžem dočkať, kým prídem do Nových Zámkov a začnem 'makať' spolu s mojím novým tímom. Zatiaľ by som chcel popriať fanúšikom pekné leto a snáď sa čoskoro vidíme. Teším sa na vás," citoval Västilu klubový web.

Pre 27-ročného obrancu pôjde o prvé pôsobisko mimo Škandinávie. Jeho doterajšia kariéra sa odvíjala najmä v nižších fínskych ligách, za sebou má aj dvojročné pôsobenie vo Švédsku. V ročníku 2019/2020 pôsobil v druhej najvyššej fínskej súťaži Mestis, v ktorej odohral za KooVee Tampere 48 zápasov. Dosiahol v nich bilanciu sedem gólov, 25 asistencií a osem plusových bodov, pričom s 32 kanadskými bodmi bol piaty najproduktívnejší obranca súťaže.

Västilä je prvou úplne novou tvárou v novozámockom tíme. Klub nedávno potvrdil pokračovanie spolupráce s 13 hráčmi z minulosezónneho kádra. V Nových Zámkoch pokračujú brankár Christián Pavlas, obrancovia Peter Mikuš, Marek Drtina, Peter Ordzovenský, Samuel Hain a Samuel Fereta a útočníci Martin Andrisík, Patrik Števuliak, Filip Bajtek, Juraj Jurík a Patrik Rogoň.