Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hosťom sa z drvivého tlaku Bystričanov utiecť nepodarilo

Na snímke zľava Jordon Southorn (Banská Bystrica), István Terbócs (Újbuda) v zápase 23. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy HC'05 iClinic Banská Bystrica - MAC Újbuda v Banskej Bystrici 22. novembra 2019. Foto: FOTO TASR - Dušan Hein

V tretej tretine Banskobystričania pozorne bránili, ustáli dve presilovky súpera a hlavne pri tej druhej mal dobrú možnosť Pitt, keď iba tesne vedľa žrde poslal puk z medzikružia.

Banská Bystrica 22. januára (TASR) - Hokejisti HC'05 iClinic Banská Bystrica zvíťazili v piatkovom zápase 23. kola Tipsport ligy doma nad MAC Újbuda tesne 4:3.

HC'05 iClinic Banská Bystrica – MAC Újbuda 4:3 (0:1, 4:2, 0:0)

Góly:
21. Southorn (Jääskeläinen), 25. Bartánus (Lamper, Tamáši), 26. Southorn (Hickmott), 27. Jääskeläinen - 5. Bodó (Fejes, K. Nagy), 25. Majoross (Terbócs), 40. Terbócs (Orbán, Maculay). Rozhodovali: Müllner, Snášel ml. – Jedlička, Krajčík. Vylúčení na dve min. 7:6. Vyššie tresty: 25. Langkow (Budapešť) 5 + DKZ za hru so zdvihnutou hokejkou. Presilovky: 3:1. Oslabenia: 0:1. Diváci: 2177.

Bystrica: Beskorowany – Cardwell, Southorn, Zubák, Mihálik, Ďatelinka, Nemčík, Petrinec – Jääskeläinen, Hickmott, Hrnka - Gabor, A. Šťastný, Kabáč - Lamper, Bubela, Bartánus – Sojka, Tamáši, Fafrák

MAC: Bálizs – Macaulay, Garát, Carlisle, McNally, Fejes, Pozsgai, Schlekmann, Dóczi – Terbócs, Pitt, Klempa – Bodó, Langkow, K. Nagy – Sofron, Strech, Orbán – Szigeti, Majoross, Kreisz


Zápas sa začal opatrne z oboch strán. Hostia však prišli nabudení a ujali sa vedenia. V piatej minúte po strele Fejesa upratal vyrazený puk medzi žrde pred odkrytou bránkou Bodó – 0:1. Bystričania mohli vyrovnať, ale Tamášiho vychytal Bálizs, v polovici prvej tretiny na ňom stroskotali dvakrát Ďatelinka a po trojnásobnej koncovke zblízka i Hickmott. V sedemnástej minúte Tamáši nedostal ani zabudnutý puk do bránky, takže úvodné dejstvo sa skončilo prehrou úradujúceho majstra.

Druhá tretina bola oveľa živšia. Bystričania vyrovnali po delovke Southorna z kruhu a do vedenia išli v presilovke, keď sa z dvoch metrov presadil faulovaný Bartánus. Inkasoval od Langkowa úder hokejkou do tváre a zakrvavený musel ísť na ošetrenie. Maďarský útočník dostal trest do konca stretnutia. Budapešť však v oslabení vyrovnala. Po peknej akcii Terbócsa uspel z dorážky Majoross. Úradujúceho majstra tento zásah nevyviedol z miery a v presilovke dvakrát udrel. Najprv Southorn z kruhu pokoril Bálizsa a po ňom Jääskeläinen napriahol spoza kruhu, keď puk od korčule obrancu hostí putoval medzi žrde – 4:2. Aj ďalšie príležitosti sa dostavili v presilovkách. Mal ich najprv domáci Lamper, na opačnej strane strieľali do žŕdok Sofron a McNally. Piaty bystrický gól mohol pridať v oslabení Gabor, išiel sám na bránku, no neskóroval. A tak prišiel trest. Budapešť v početnej výhode tesne pred prestávkou znížila Terbócsom zblízka na 4:3.

V tretej tretine Banskobystričania pozorne bránili, ustáli dve presilovky súpera a hlavne pri tej druhej mal dobrú možnosť Pitt, keď iba tesne vedľa žrde poslal puk z medzikružia. Z úniku mohli navýšiť vedenie Kabáč, ale gólmama MAC-u nepokoril. S pribúdajúcimi minútami sa snaha maďarského celku stupňovala a šancu na vyrovnanie mal najmä Stretch, predviedol pekný prienik, ale Beskorowany podržal svoj tím. Rovnako odolával aj 61 sekúnd pred koncom, keď hostia hrali v šestici bez brankára, ale vyrovnať sa im z drvivého tlaku nepodarilo.

hlasy po zápase:

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "Bol to veľmi ťažký zápas proti súperovi, ktorý má rýchlych a zručných hráčov v tíme. Vedia to s pukom, čo aj ukázali. Sme veľmi radi, že sme vyhrali. Veľa sme pracovali na presilovke včera a to sa v dnešnom zápase pozitívne prejavilo tým, že sme dali tri góly. Hostia však podali kvalitný výkon, predviedli dobrú hru, takže o to viac si ceníme tri body. Máme niekoľkých zranených hráčov, musíme dať príležitosť aj mladým hokejistom. V obrane Petrinec a Zubák hrajú pravidelne, sú to pre nich ťažké zápasy. Verím, že kľúčoví hráči sa postupne uzdravia a budeme v plnej sile."

Gergely Majoross, tréner MAC: "Veľmi sa mi páčilo, ako sme sa nastavili na tento zápas. Vstúpili sme do neho naplno, tak ako sme aj chceli. Mali sme veľmi dobrú prvú tretinu. V druhej to kvôli našim trestom bolo hektické, Bystrica aj vďaka našim oslabeniam strelila štyri góly. Mali sme síce aj nejaké šance, ale viac ako tie sme žiaľ nevyužili. Prechádzame momentálne ťažším obdobím, no na tento zápas môžeme byť hrdí i napriek prehre. Sme totiž na správnej ceste."