Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TL: Hráči HK Nitra si poradili s MAC Újbuda

Radosť hráčov Nitry po góle v zápase 1. kola Tipsport Ligy v hokeji HK Nitra – MAC Újbuda v Nitre 13. septembra 2019. Foto: TASR Henrich Mišovič

Zápas medzi Nitrou a MAC Budapešť sa začal úvodnou šancou novica v drese domácich Ráca, ale Bálizs bol pozorný.

Nitra 13. septembra (TASR) -Hokejisti HK Nitra vstúpili do novej sezóny Tipsport ligy piatkovým domácim víťazstvom nad maďarským účastníkom súťaže MAC Újbuda 3:2.

HK Nitra - MAC Újbuda 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)



Góly: 19. Gabrielle (Scheidl, Olsen), 42. Kerbashian (Sloboda), 55. Blackwater (Rác) - 14. Langkow (Bodó, Orban), 32. Langkow (Orban). Rozhodovali: Müllner, Novák - Kacej, Orolin, vylúčení: 6:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 2421 divákov

Nitra: Šimboch – Mezei, Rais, Pupák, Olsen, A. Sloboda, M. Versteeg, Š. Nemec – Blackwater, Kollár, Rác – Scheidl, Kerbashian, Gabrielle – Šimun, Fetkovič, Lušňák – Pätoprstý, Čaládi, Csányi - Hrušík

MAC: Bálizs – McNally, Carlisle, Pozsgai, Macaulay, Garát, Blake Orban, Fejes, Schlekmann – Brance Orban, Langkow, Bodó – Nagy, Strech, Sofron – Klempa, Pitt, Terbócs – Kreisz, Majoross, Szigeti


Zápas medzi Nitrou a MAC Budapešť sa začal úvodnou šancou novica v drese domácich Ráca, ale Bálizs bol pozorný. V druhej minúte sa predral do zakončenia Sofron, no nebol dôrazný. Viac šancí v úvodnej tretine mali hostia, avšak Nitrania odolali aj príležitostiam Nagya a Bodóa. V 14. minúte už boli prikrátki na dôrazného Langkowa, ktorý v presilovke poslal MAC do vedenia - 0:1. Vyrovnanie priniesla 19. minúta, keď nová posila Nitry, Kanaďan Jesse Gabrielle, našiel medzeru medzi betónmi Bálizsa. Pred odchodom do šatní ešte Šimboch podržal domácich po úniku Terbócsa.

Druhá tretina bola v réžii maďarského celku. Aktívnym pohybom robili hráči z Budapešti problémy nitrianskej defenzíve. Najmä v pohľade na presilové hry bol rozdiel enormný. Zlé rozpoloženie Nitry podčiarkol v 32. minúte aktívny Langkow, ktorý v oslabení poslal MAC do vedenia 2:1. V 35. minúte mohli hostia vyhrávať už rozdielom dvoch gólov, ale Pitt nezasunul puk presne. Hra Nitry bola príliš kostrbatá a chýbala jej ľahkosť.

Úvod do tretej tretiny však Nitranom vyšiel. Hneď z prvej šance sa presadil peknou strelou Kerbashian a vyrovnal na 2:2. Domáci boli aktívnejší a ich hra sa zlepšila. V 54. minúte obkorčuľoval bránku Rác pripravil palebnú pozíciu pre Blackwatera, ktorý sa nemýlil - 3:2. Corgoni aj napriek nie príliš podarenému výkonu dokráčali k prvej výhre.

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Zápas sa pre nás nerozbiehal príliš dobre. Prvé dve tretiny sme boli trochu vystrašení zo začiatku ligy. Máme veľa nových a mladých hráčov, ktorí nemajú ligu odžitú. To nám zväzovalo ruky aj nohy. Do toho prišlo veľa oslabení, ktoré sme našťastie ustáli aj vďaka dobrému výkonu brankára Šimbocha. Samozrejme, niekedy nám pomohlo aj šťastie. V tretej tretine sme zlepšili pohyb, začali sme si viac veriť a dostávali sme súpera pod tlak. Zápas sa nám podarilo otočiť. Sme radi za prvé tri body, pretože sú veľmi dôležité. Ďakujem chalanom, že to nezabalili a zápas otočili, aj keď to nebolo ideálne."

Gergely Majoross, tréner Budapešti: "Prvé dve tretiny sme hrali perfektne. Boli sme veľmi rýchli, škoda, že sme dali len dva góly. V tretej tretine sme stratili energiu a začali sme robiť zlé rozhodnutia. Nitra nás prevalcovala a k ničomu nepustila. Niektoré góly, ktoré sme dostali, boli nešťastné. Avšak, mali sme odskočiť súperovi na väčší rozdiel v prvých dvoch tretinách, čo sa nám nepodarilo."