Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokej TL: Košice povedie nemecký tréner Draisaitl

Na archívnej snímke gólová radosť hráčov Košíc v 1. zápase štvrťfinále play off Tipsport Ligy v hokeji HC Košice - HK Poprad v Košiciach 11. marca 2019. Foto: TASR František Iván

Draisaitl pôsobil počas trénerskej kariéry najmä v nemeckej DEL, v rokoch 2012 až 2017 viedol české extraligové kluby z Českých Budějovíc, Hradca Králové a Pardubíc.

Košice 4. mája (TASR) - Vedenie tipsportligového hokejového klubu HC Košice vyriešilo trénerskú otázku A-mužstva. "Oceliarov" v sezóne 2019/2020 povedie Nemec Peter Draisaitl.

"Som rád, že sme sa dohodli na spolupráci. Pre mňa a pre celú našu organizáciu bolo dôležité, že Peter po mojom rozhovore s ním spoluprácu akceptoval a stotožňoval sa s našou filozofiou, ktorú v organizácii HC Košice po mojom nástupe chceme nastaviť. Ide o veľmi skúseného kouča, ktorý spĺňa všetky požiadavky, čo si u trénera takéhoto klubu predstavujem. Je skúsený odborník so skúsenosťami z českej i nemeckej súťaže. Navyše ide o trénera, ktorý dbá na poriadok a disciplínu v tíme, čo je základ, aby mužstvo bolo alebo malo šancu byť úspešné. Som presvedčený, že pre túto chvíľu je to najlepšia možnosť. Preto som rád, že sme sa Petrom dohodli na ročnej spolupráci," uviedol športový manažér Jan Šťastný pre klubovú stránku.

Draisaitl pôsobil počas trénerskej kariéry najmä v nemeckej DEL, v rokoch 2012 až 2017 viedol české extraligové kluby z Českých Budějovíc, Hradca Králové a Pardubíc. V predchádzajúcich dvoch sezónach viedol Kolín nad Rýnom. V dvoch obdobiach viedol aj reprezentačný tím Nemecka, predstavil sa s ním na dvoch zimných olympijských hrách a siedmich svetových šampionátoch.