Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Miškovec má nového trénera

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Rodman ukončil hráčsku kariéru v sezóne 2017/18. V tej uplynulej pôsobil ako asistent trénera v Medveščaku Záhreb a neskôr ako hlavný kormidelník v rodných Jeseniciach.

Miškovec 26. apríla (TASR) - Maďarského účastníka slovenskej Tipsport ligy DVTK Jegesmedvék Miškovec povedie v nasledujúcej sezóne Marcel Rodman. Bývalý slovinský reprezentant prevezme taktovku po Kanaďanovi Glenovi Hanlonovi, ktorý sa rozhodol nepredĺžiť kontrakt.

Tridsaťsedemročný bývalý útočník Rodman ukončil hráčsku kariéru v sezóne 2017/18. V tej uplynulej pôsobil ako asistent trénera v Medveščaku Záhreb a neskôr ako hlavný kormidelník v rodných Jeseniciach, s ktorými získal striebro v slovinskej lige. Počas aktívnej kariéry pôsobil v domácej súťaži, EBEL, KHL, nemeckej DEL a vyskúšal si aj juniorské zámorské súťaže. V roku 2001 ho draftoval Boston, no v zámorí sa nepresadil.

"Teším sa na novú výzvu. Viem, koľko času a energie investujú do hokeja v Maďarsku, takže sa neviem dočkať práce s ľuďmi, ktorí chcú dosiahnuť svoje ciele. Slovenská Tipsport liga má vysokú úroveň a hrá v nej množstvo talentovaných hráčov,"
povedal pre oficiálnu stránku klubu.

Hanlon viedol "ľadových medveďov" v premiérovej sezóne tímu v Tipsport lige. V základnej časti obsadili zo ziskom 87 bodov 8. miesto, v následnom predkole play off však v maďarskom derby podľahli MTK Budapešť.