Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TL: Liptáci vsadili na odchovancov, ale trh s hráčmi sledujú

Na archívnej snímke sprava Filip Mezovský (Liptovský Mikuláš) a Patrik Lamper (Banská Bystrica). Foto: TASR – Branislav Račko

Do tímu by mali neskôr ešte nejaké posily pribudnúť.

Liptovský Mikuláš 22. júla (TASR) - Hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš odštartovali v pondelok 22. júla druhú časť letnej prípravy. Po dvoch dňoch trénovania na suchu sa v stredu presunú na ľad.

Tréneri Anton Tomko a Juraj Halaj majú v kádri k dispozícii množstvo odchovancov. "Sme radi, že stále môžeme raziť túto cestu. Momentálne ich je v kádri rovných dvadsať. Je to teda hodená rukavica aj pre našich fanúšikovia. Veríme, že budú v hojnom počte navštevovať naše domáce zápasy a podporia práve ich. Svojich susedov, známych, kamarátov či dokonca členov rodiny. Sezóna bude dlhá a náročná, preto budeme potrebovať podporu. Budeme potrebovať žičlivé, prajné prostredie u nás v 'Kôlničke', aby sme dokázali našich súperov zdolávať, pretlačiť ich, aj s podporou z tribún," povedal pre klubový web generálny manažér klubu Milan Čanky.

Do kádra pribudli nové tváre, ale základ mužstva zostal pokope. "Na začiatku budeme mať zatiaľ dvoch brankárov, domácich mladých odchovancov. Máme už ústne dohody s dvomi skúsenejšími brankármi zo zahraničia, ktorí, keď definitívne podpíšu s nami zmluvy a prídu do Mikuláša, tak ich predstavíme verejnosti. Prvý z nich sa možno pripojí k mužstvu už prvý týždeň prípravy. Vieme, že tento post je dôležitý, Veríme, že brankári, ktorých sme si vyhliadli, splnia výkonnostné kritériá. Po roku sa vracia na ľad Richard Stehlík, ktorý je už v podstate ďalší Mikulášan v kádri, keďže sa presťahoval a žije tu v Mikuláši. Veríme, že bude prínosom a pomôže nášmu mužstvu," dodal Čanky.

Do tímu by však mali neskôr ešte nejaké posily pribudnúť. "V riešení je rovnako jeden zahraničný obranca, s ktorým sme tiež predbežne dohodnutí. Ak teda podpíše zmluvu, pripojí sa k nám na začiatku augusta. Ešte ale nič nie je na papieri a tak by som nerád predbiehal. Tak ako v prípade brankárov, keď bude všetko definitívne, verejnosti predstavíme tohto hráča. Samozrejme, sledujeme vývoj na trhu a keď zhodnotíme s trénermi, že sa tam objaví zaujímavé meno, urobíme všetko čo je v našich silách a hlavne možnostiach, aby sme ho získali. Vieme, že nám treba jedného, či dvoch obrancov. Uvidíme teda, čo trh prinesie. Sme v jednaní ešte s tromi domácimi odchovancami, útočníkmi, ktorí boli oslovení a uvidíme, ako sa rozhodnú. Tak isto budeme sledovať chlapcov, ktorí prídu na skúšku a vyhodnotíme si, či zostanú. Miesto prípravných domácich zápasov dáme divákov včas vedieť, nakoľko sa na ľad na veľkom zimnom štadióne dostaneme až v druhej polovici augusta."

Aktuálny káder mužstva: Bátory, Poburíny – Petran, Cebák, Stehlík, Kurali, Mezovský, Nemec, Droppa – Macík, Kriška, Ru. Huna, Ri. Huna, Ro. Huna, Piatka, Lištiak, Nechaj, Uhrík, Vybíral, Oško, Haluška, Rolný, Kalousek, Karlis Ozolins (skúška), Martins Lavrovs (skúška)



Plán prípravných zápasov:



1. augusta Liptovský Mikuláš - Poprad

6. augusta Poprad - Liptovský Mikuláš

13. augusta Liptovský Mikuláš – Martin

15. augusta Detva - Liptovský Mikuláš (Turnaj v Detve)

16. augusta Liptovský Mikuláš - SR 20

17. augusta Liptovský Mikuláš – Brašov

28. augusta Michalovce – Liptovský Mikuláš

30. augusta Liptovský Mikuláš – Katovice

3. septembra Martin - Liptovský Mikuláš