Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Majiteľom Slovana sa stal Rudolf Hrubý, vrátil sa Krajči

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Krajči pôsobil v Slovane 19 rokov, v klube zatiaľ bude pracovať v pozícii hlavného poradcu a koordinátora, oficiálne sa ujme svojej funkcie od 1. augusta.

Bratislava 16. júla (TASR) – Hokejový klub HC Slovan Bratislava má nového majiteľa. Stal sa ním spoluzakladateľ firmy ESET Rudolf Hrubý. Do klubu sa vracia aj bývalý generálny manažér Maroš Krajči, ktorý získal s belasými šesť titulov majstra SR. Klub o tom informoval na svojej webovej stránke.

O predaji hokejového Slovana sa začalo hovoriť už po predčasnom ukončení Tipsport Ligy 2019/2020. Klub prešiel 1. apríla do utlmeného režimu, pričom oznámil, že hlavný akcionár v záujme zachovania úrovne a ďalšieho rozvoja klubu hľadá strategického partnera, ktorý by bol ochotný zdieľať náklady na prevádzku klubu, a to osobitne jeho profesionálnej zložky v podobe A-mužstva, ako aj detských a mládežníckych kategórií.

„Podpisu memoranda predchádzalo niekoľkotýždňové rokovanie oboch strán o podmienkach predaja. Súčasťou transakcie je prevzatie 100 percent akcií akciovej spoločnosti HC Slovan Bratislava, ktorá zahŕňa činnosť seniorského A-mužstva, juniorky a dorastu, ako aj občianskeho združenia HC Slovan Bratislava – mládež a obchodnej spoločnosti Slovan marketing s.r.o., ktorá je majiteľom ochranných známok HC Slovan. V najbližších dňoch budú ešte prebiehať jednotlivé úkony právneho procesu prevzatia spoločností," uviedol klub vo vyhlásení.

Podnikateľ Juraj Široký stál na čele najúspešnejšieho slovenského klubu celé štvrťstoročie. V rokoch 1998 až 2011 bol aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja. Slovan pod jeho vedením získal v ére samostatnosti osem titulov majstra SR. Po majstrovskej sezóne 2011/2012 sa klub s domácou súťažou rozlúčil a prešiel do nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy. Pôsobil v nej sedem rokov, počas tohto obdobia sa Slovanu podarilo dvakrát postúpiť do play off. Premiérovo sa do vyraďovacej časti kvalifikoval vo svojej nováčikovskej sezóne 2012/2013 pod vedením Rostislava Čadu a potom o tri rok neskôr pod taktovkou Miloša Říhu. V oboch prípadoch ho zastavili moskovské kluby Dinamo a CSKA. Do Tipsport Ligy sa vrátil pred začiatkom uplynulého ročníka.

Krajči pôsobil v Slovane 19 rokov, v klube zatiaľ bude pracovať v pozícii hlavného poradcu a koordinátora, oficiálne sa ujme svojej funkcie od 1. augusta.

Klub ďalej informoval, že prihlásil v týchto dňoch všetky svoje tímy do súťaží organizovaných Slovenským zväzom ľadového hokeja v sezóne 2020/2021.