Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Mesto Žilina hokej nepodporí, predstavenstvo MsHK rezignovalo

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Napriek schváleniu uznesenia, podľa ktorého zastupiteľstvo vzalo na vedomie potrebu dotácie pre začatie sezóny MsHK, sa na pracovnom stretnutí nepodarilo nájsť zdroje krytia v mestskom rozpočte.

Žilina 26. júna (TASR) - Hokejovému klubu MsHK Žilina reálne hrozí zánik. Napriek pondelkovému schváleniu uznesenia, podľa ktorého mestské zastupiteľstvo vzalo na vedomie potrebu dotácie pre začatie sezóny MsHK, sa v utorok na pracovnom stretnutí nepodarilo nájsť zdroje krytia v mestskom rozpočte. Mesto sumu 540-tisíc eur z rozpočtu nevyčlení, informovala stránka zilinak.sk.

Je tak vysoko pravdepodobné, že Žilina príde o najvyššiu hokejovú súťaž. Pre získanie tipsportligovej licencie pre sezónu 2018/19 by totiž musel klub do piatka 29. júna uzatvoriť zmluvy s hráčmi a predložiť dohody o splátkovom kalendári s veriteľmi.

Snahu zachrániť zadlžený klub prevzal na seba začiatkom júna poslanec Peter Durmis, ktorý sa stal novým predsedom predstavenstva MsHK. Ani nie po mesiaci, v súlade s tým, čo avizoval na pondelkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Žiline, však na svoj post rezignoval. Spolu s ním odstúpilo celé predstavenstvo klubu. Mesto totiž s financiami na hokej nepočíta. "Napriek tomu, že hokejový tím je 100-percentnou mestskou organizáciou, nenašlo vedenie pre nás ani euro. Za tie tri týždne sme dokázali urobiť akurát tak audit. Výška pohľadávok, ktoré som prezentoval na včerajšom MZ, sa dnes potvrdila. Klub je v zlej kondícii a osobne nevidím riešenie. Necítime dôveru, neexistuje dialóg, preto končíme," uviedol Durmis na facebookovej stránke MsHK Žilina.

Ani týmto rozhodnutím však klubu nekončia záväzky, ktoré má voči bývalým hráčom a funkcionárom. Ich výška sa podľa portálu zilinak.sk pohybuje približne okolo sumy 100.000 eur.