Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Rošády v hokejovej Žiline: Prichádza Bokroš, Drábek ide do Michaloviec

V strede Lukáš Bokroš. Foto: TASR

Tomáš Bokroš sa vracia do najvyššej slovenskej súťaže po dvoch rokoch. V sezóne 2014/15 bol hráčom Dukly Trenčín a jeho ďalšie hokejové kroky smerovali do Pardubíc.

Žilina 9. februára (TASR) - Vedenie tipsportligového klubu MsHK Žilina angažovalo 27-ročného obrancu Tomáša Bokroša. Syn súčasného trénera slovenskej "dvadsiatky" nedávno ukončil pôsobenie v Pardubiciach. Káder žilinských "vlkov" naopak opustil Jakub Drábek, ktorý sa stal novou posilou ambiciózneho prvoligistu HK Dukla Michalovce. Žilinský klub informoval o zmenách na oficiálnej stránke.

Tomáš Bokroš sa vracia do najvyššej slovenskej súťaže po dvoch rokoch. V sezóne 2014/15 bol hráčom Dukly Trenčín a jeho ďalšie hokejové kroky smerovali do Pardubíc. V žilinskom klube už v minulosti pôsobil, v sezóne 2011/2012 zaň odohral 12 zápasov bez bodového zisku. "Celú ligu sledujem a hlavne poznám trénera Jančušku, pretože som tu odohral pár zápasov ešte v sezóne 2011/12. Mal som ponuku aj z Trenčína, ale prvá bola Žilina. Chcel som sa zachovať férovo. Mám to domov 40 minút a celkovo sa teším. V Pardubiciach to bolo občas depresívne vzhľadom na výsledky, teraz sa teším na novú výzvu," uviedol Bokroš v rozhovore pre klubovú stránku.

V kádri Žiliny už naopak nefiguruje Jakub Drábek. Žilinský odchovanec odohral v aktuálnej sezóne 40 zápasov, v ktorých si pripísal 14 kanadských bodov za 5 gólov a 9 asistencií. "Spoločne sme hľadali vhodné alternatívy a toto rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Jakub by mal už v piatok (10. februára, pozn.) nastúpiť za Michalovce a veríme, že sa mu bude na východe Slovenska dariť. Rád by som mu poďakoval za výkony počas tejto sezóne v žilinskom drese," poznamenal športový riaditeľ MsHK DOXXbet Žilina Imre Valášek.