Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

TL: Na košickom try-oute uspelo 10 hráčov vrátane Riečického

Na snímke zľava brankári Košíc Vladislav Habal a Dominik Riečický. Foto: TASR - František Iván

Športového riaditeľa a zároveň hlavného trénera HC Košice Jana Šťastného príjemne prekvapila úroveň štvordňového kempu.

Košice 20. augusta (TASR) - Na try-oute v HC Košice uspelo 10 hokejistov, ktorí si vybojovali miesto v kádri "oceliarov". Na pozíciu brankárskej dvojky klub angažoval Dominika Riečického, okrem neho sú v kádri aj obrancovia Miroslav Novota, Matej Palfy a Matej Jacko, útočníci Róbert Džugan, Samuel Nagy, Patrik Frič, Andrej Kiss, Matúš Havrila a Martin Krasničan. Do košického tímu pribudnú aj českí útočníci Pavel Jenyš a Jan Havel.

Športového riaditeľa a zároveň hlavného trénera HC Košice Jana Šťastného príjemne prekvapila úroveň štvordňového kempu. "Vedeli by sme si predstaviť aj viac hráčov, no rozpočet nám to neumožní. Mrzí nás, že nemáme farmársky tím, ktorý by sme mohli využiť aj v tomto prípade. Myslím si, že try-out by sa mohol stať tradičnou predsezónnou akciou, na ktorej sa mladí hráči môžu konfrontovať so staršími hráčmi. Veľmi pekne ďakujem všetkým účastníkom za ich snahu a profesionálny prístup. Ak sa nám podarí dohodnúť s vybranými kandidátmi na podmienkach, v najbližších dňoch uzavrieme káder, s ktorým nastúpime do sezóny. S istotou vieme povedať, že to bude káder s veľkým počtom košických odchovancov," povedal Šťastný.

Do košického tímu sa s veľkou pravdepodobnosťou vráti slovinský obranca Žiga Pavlin. "Na 99 percent s nami podpíše zmluvu. Som rád, že bude pokračovať v našom tíme. Fanúšikovia si ho obľúbili," poznamenal Šťastný. Novicmi budú aj českí útočníci Jenyš a Havel. "Pavel Jenyš patrí do zlatej generácie brnenskej Komety z ročníka 1996, ktorého hráči vyhrávali mládežnícke tituly. Je hráč, ktorý má veľké hokejové srdce, výborné fyzické parametre a dokáže pritvrdiť. Vyskúšali sme si ho v try-oute a vo formácii s Martinom Pospíšilom a Martinom Bellušom vyzeral veľmi dobre. Havel je možno pre niekoho neznáme meno, no je hráč, ktorý na sebe veľmi pracuje. Prišiel pomôcť Košiciam, takmer vôbec neriešil podmienky a máme ho skoro zadarmo. Typologicky je podobný hráč ako Jakub Sukeľ," uviedol Šťastný.