Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Poprad získal kanadského obrancu

Na snímke hráči Popradu oslavujú gól v zápase 11. kola hokejovej Tipsport ligy. Foto: TASR - Martin Baumann

Dvadsaťštyriročný Larkin doteraz pôsobil iba v zámorí, naposledy v nižšej ECHL v klube Greenville Swamp Rabbits.

Poprad 9. januára (TASR) - Hokejistov HK Poprad posilnil kanadský obranca Adam Larkin. Tipsportligista o tom infomoval na svojom webe.

Dvadsaťštyriročný Larkin doteraz pôsobil iba v zámorí, naposledy v nižšej ECHL v klube Greenville Swamp Rabbits. V tejto sezóne v jeho drese odohral 35 zápasov s bilanciou 6+11. "Chcem vidieť a pochytiť európsky štýl hokeja. Som zvedavý, ako mi to pôjde, pretože ihrisko tu je oveľa väčšie ako v zámorí," uviedol Larkin.

"O ponuke Popradu som sa dozvedel od agenta. Hráči, ktorí tu pôsobili, mi hovorili o meste a okolí, klube, podmienkach a štýle hokeja. Som nadšený z nového klubu, v ktorom môžem odovzdávať a získavať skúsenosti z medzinárodného prostredia. Prichádzam do tímu, ktorý má vysoké ambície," dodal Larkin, ktorý zavítal do kabíny už vo štvrtok. Pre problémy s batožinou sa však na ľad dostane až po jej doručení leteckou spoločnosťou. V zápasoch bude nastupovať s číslom 27.

Príchod Larkina, ktorý je bratranec hviezdy Detroitu Red Wings Dylana Larkina, je už štvrtou hráčskou zmenou v popradskom kádri od začiatku roka 2020. V klube nedávno skončil Nór Jorgen Karterud a krátko na to prišlo k spolupráci s michalovskou Duklou, v rámci ktorej sa uskutočnila výmena obrancov Jána Ťavodu za Mikea Dalhuisena.

Na súpiske HK Poprad je po angažovaní Larkina už osem legionárov. Okrem amerického zadáka aj českí brankári Tomáš Vošvrda a Patrik Nechvátal, obrancovia Mike Dalhuisen, Alexandar Magovac, Petr Ulrych a Joona Erving a útočník Colin Jacobs.