Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Sejejs skončil na striedačke HK Nitra

Na snímke lavička Nitry, vpravo v pozadí tréner Nitry Sejejs Normunds počas druhého kola hokejovej Tipos extraligy HK Poprad - HK Nitra 18. septembra 2022 v Poprade. Foto: TASR - František Iván

Päťdesiatštyriročný Lotyš bol hlavným trénerom Nitry od začiatku tohto ročníka, v klube končí pre neuspokojivé výsledky.

Nitra 15. novembra (TASR) - Normunds Sejejs už nie je tréner HK Nitra. Vedenie klubu to oznámilo na svojom webe. Päťdesiatštyriročný Lotyš bol hlavným trénerom Nitry od začiatku tohto ročníka, v klube končí pre neuspokojivé výsledky. "Corgoni" sa nachádzajú v tabuľke na ôsmej priečke, majú najviac inkasovaných gólov spomedzi všetkých dvanástich tímov.

„Sú chvíle v športovom živote, keď musíte prijať ťažké rozhodnutia. Veľmi nás mrzí, že kvôli neuspokojivým výsledkom a hre sme sa museli dohodnúť na ukončení spolupráce s trénerom Sejejsom. Mrzí to o to viac, že Normunds je jeden férový, rovný chlap a nemožno mu vyčítať jeho profesionálne nasadenie a zápal v práci. Avšak je to šport, veci sa nie vždy vyvinú tak, ako by ste chceli. Objektívne treba povedať, že mužstvo vďaka neustálym zraneniam kľúčových hráčov nehralo ani raz v kompletnom zložení. Normundsovi ďakujeme za jeho odvedenú prácu pre náš klub a úprimne mu prajeme v ďalšom živote a kariére len to najlepšie,“ povedal prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

„Našou prvoradou úlohou spolu s hráčmi je dostať sa zo súčasnej nedobrej situácie. Čaká nás medzinárodný domáci prestížny turnaj Kontinentálny pohár, kde chceme uspieť a postúpiť do finálovej skupiny. Popritom budeme pracovať na angažovaní nového hlavného trénera,“ píše sa na oficiálnej stránke klubu spod Zobora.

Pri mužstve zostáva a tréningový proces povedie doterajší asistent Dušan Milo, ku ktorému sa pripoja Tomáš Chrenko a Miroslav Kováčik.