Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Slovan Bratislava zaplátal dieru v obrane Čechom Kučným

Na snímke v pozadí tréner Slovana Roman Stantien v zápase 31. kola Tipsport Ligy HC Slovan Bratislava - DVTK Miškovec 18. decembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Kučný začal tento ročník v Slavii Praha, za ktorú odohral desať zápasov. V minulosti pôsobil aj v HKM Zvolen či Žiline.

Bratislava 9. januára (TASR) - Slovenský tipsportligista Slovan Bratislava angažoval českého hokejistu Jiřího Kučného. Obe strany sa dohodli na spolupráci do konca januára. Tridsaťšesťročný obranca by mal vyplniť dieru v defenzíve "belasých" po tom, ako im vypadla trojica zranených zadákov.

Nanovšie prišiel Slovan o Bretta Carsona, ktorý podstúpil vo štvrtok operáciu, jeho rekonvalescenciu odhadli kluboví lekári na 4 až 6 týždňov. Okrem neho sú mimo Matic Podlipnik a Marek Hudec. "Ešte v pondelok večer sme zisťovali jednotlivé možnosti príchodov perspektívnych slovenských obrancov z českej najvyššej súťaže. Žiaľ v období, kedy mužstvá bojujú o čo najlepšie postavenie v tabuľke, nám vytypovaných hráčov ani na dobu jedného mesiaca nebol žiadny klub ochotný uvoľniť. Spoločne s trénerským tímom sme sa napokon rozhodli zatiaľ do konca mesiaca angažovať Jiřího Kučného," uviedol na klubovom webe generálny manažér Slovan Juraj Bakoš.

Kučný začal tento ročník v Slavii Praha, za ktorú odohral desať zápasov. V minulosti pôsobil aj v HKM Zvolen či Žiline.