Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Stavjaňovi sa na štarte prípravy hlásilo 26 hráčov

Hokejisti HK Nitra sa stretli na prvom tréningu počas štartu letnej prípravy pred novým ročníkom Tipsport ligy 2020/2021, 3. augusta 2020 v Nitre. Foto: TASR – Henrich Mišovič

Na úvodnom zraze sa predstavil aj 18-ročný obranca Martin Knižka.

Nitra 3. augusta (TASR) – Staronový tréner Nitry Antonín Stavjaňa privítal na dnešnom štarte letnej prípravy 26 hokejistov. Z legionárov mal k dispozícii len obrancu Jakea Cardwella, americký brankár Evan Cowley sa k tímu pripojí neskôr.

V prvom týždni si tréneri otestujú pripravenosť hráčov a trénovať sa bude výlučne v domácich podmienkach bez dotyku s ľadom.

„Vzhľadom na to, že hráči sa pripravovali individuálne, pred nástupom na ľad nepôjdeme do objemu. Každý deň budeme kombinovať posilňovňu s dynamikou na suchu. V stredu nás navštívi Andrej Výboh zo SZĽH. Sú to pripravené a dohodnuté testy, aby sme zistili, ako na tom hráči reálne sú. Podľa výsledkov testovania sa dohodneme na prípadnom individuálnom zvýšení tréningu," uviedol Stavjaňa pre klubový web.

Zoznam termínov a súperov v príprave Nitra zverejní neskôr, okrem toho ju čaká letný Kaufland Super Cup. V ňom narazí na Slovan Bratislava, HC Nové Zámky a HK Skalica.

Na úvodnom zraze sa predstavil aj 18-ročný obranca Martin Knižka. Na skúške v známom prostredí je aj člen majstrovského tímu z roku 2016, útočník Edmund Piačka. Z juniorky sa pripojili útočníci Matej Mrázik a Hugo Kováč a do spoločnej prípravy zaradili tréneri aj štyroch hráčov, ktorí budú nasávať atmosféru A-tímu. Za ročník 2004 sú to útočníci Adam Sýkora a Alex René Bartakovics a dvaja hráči ročníka 2005, odchovanec Ondrej Molnár a z Liptovského Mikuláša útočník František Ridzoň.

„S Tomášom Chrenkom sme sa dohodli, že týchto mladíkov zaradíme do prípravy. Pôjdu aj na ľad, ale pretočíme ich rozumnou formou. Chceme vidieť ich návyky v hre, správanie, prístup k tréningu. Na ľade nás však nebude nikdy viac ako päť formácií. Chceme, aby sa všetci dostali k slovu, ale nemôže to byť na úkor kvality tréningu," ozrejmil Antonín Stajvaňa.

Káder v prvom týždni prípravy:


Brankári: Adam Nagy, Juraj Beržinec (juniorský brankár)

Obrancovia: Branislav Mezei, Martin Bodák, Jake Cardwell, Martin Vitaloš, Miroslav Pupák, Juraj Štefanka ml., Martin Knižka

Útočníci: Tomáš Hrnka, Marek Slovák, Marek Tvrdoň, Juraj Šiška, Daniil Fominych, Andrej Kollár, Roman Žitný, Denis Pätoprstý, Jakub Minárik, Erik Čaládi, Edmund Piačka (skúška), Hugo Kováč, Matej Mrázik, Alex René Barakovics, Adam Sýkora, Ondrej Molnár, František Ridzoň

Chýbali: Juraj Ovečka, (pripojí sa na ľade), Šimon Nemec (reprezentačné povinnosti v U 18), Evan Cowley, (pripojí sa na ľade), Lukáš Škvarek (zdravotné dôvody), Andrej Šťastný (príde v stredu)