Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

TL: Útočníci Korhonen a Giľák predĺžili zmluvy v Michalovciach

Na snímke v pozadí hráč HK Dukla Ingema Michalovce Juhane Ville Korhonen sa teší po vstrelenom prvom góle v zápase 44.kola Tipsport ligy v hokeji HK Dukla Ingema Michalovce – HK Poprad v Michalovciach 26. januára 2020. Foto: TASR – Roman Hanco

Michalovský dres si budú aj naďalej obliekať obranca Ján Ťavoda a útočník Peter Galamboš, ktorí predĺžili zmluvy.

Michalovce 12. júna (TASR) - Vedenie tipsportligového klubu HK Dukla Ingema Michalovce predĺžilo zmluvy s útočníkmi Ville Korhonenom a Matejom Giľákom. Klub o tom informoval prostredníctvom facebooku.

Pre 33-ročného Fína Korhonena bude sezóna 2020/2021 druhá v najvyššej slovenskej súťaži. Do Michaloviec prišiel v úvode ročníka 2019/2020, ktorú odštartoval tromi zápasmi v rakúskom Villachu. Po príchode do Michaloviec odohral 31 zápasov, v ktorých získal 29 kanadských bodov za 14 gólov a 15 asistencií. Aj napriek výrazne nižšiemu počtu odohraných zápasov sa v kanadskom bodovaní tímu umiestnil na druhom mieste za Christopheom Lalancetteom.

Individuálne vydarenú sezónu má za sebou aj 25-ročný krídelník Giľák. Odohral v nej 55 stretnutí, v ktorých si 12 gólmi a 13 asistenciami vytvoril osobné maximum v najvyššej slovenskej súťaži.

Predĺžením spolupráce s produktívnymi útočníkmi klub pokračuje v budovaní kádra pre nasledujúcu sezónu. Nedávno do tímu trénera Miroslava Chudého pribudli brankár Tomáš Tomek, obranca Vladimír Mihálik a útočníci Marek Bartánus, Tomáš Matoušek a Jordan Hickmott. Michalovský dres si budú aj naďalej obliekať obranca Ján Ťavoda a útočník Peter Galamboš, ktorí predĺžili zmluvy.