Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Vedenie Vítkovíc sa dohodlo s hráčmi na znížení platov o polovicu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Súčasťou ostravského mužstva boli v predčasne skončenej sezóne aj slovenskí legionári Martin Bodák, Mislav Rosandič, Peter Trška, Jozef Baláž, Rastislav Dej a Peter Šišovský.

Ostrava 3. apríla (TASR) - Vedenie českého hokejového klubu HC Vítkovice Ridera sa dohodlo s hráčmi na znížení marcových a aprílových výplat o 50 percent a so všetkými zamestnancami o 40 percent z aprílového príjmu. Extraligista pristúpil k tomuto kroku v dôsledku krízy spôsobenej pandémiou nového koronavírusu.

"Každý z nás dennodenne vidí, ako sa vyvíja súčasná situácia vo svete, v Európe, v Česku, v Ostrave. Súčasná kríza má veľmi negatívny dopad na ekonomické prostredie u nás a tým sa priamo neblaho dotýka aj diania v našom hokejovom klube," uviedol pre klubový web majiteľ HC Vítkovice Aleš Pavlík. Aké opatrenie prijme predposledný tím uplynulého ročníka českej extraligy od 1. mája, bude klub riešiť v ďalších dňoch.

Vítkovice informovali oficiálne o dohode na zníženie platov ako tretí český extraligový klub po Komete Brno a Liberci. Súčasťou ostravského mužstva boli v predčasne skončenej sezóne aj slovenskí legionári Martin Bodák, Mislav Rosandič, Peter Trška, Jozef Baláž, Rastislav Dej a Peter Šišovský.

V Česku evidovali vo štvrtok večer 3858 osôb s ochorením COVID-19, počet mŕtvych stúpol na 44. Doposiaľ 67 ľudí sa z nákazy vyliečilo. Celosvetovo bolo v piatok ráno SELČ v 201 krajinách/územiach potvrdených už viac ako milión prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 53.000 osôb.