Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

SZĽH udelil licencie na štart v Tipsport Lige všetkým klubom

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Výkonný výbor si vypočul aj správu o príprave blížiacich sa MS 2019 na Slovensku.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) udelil na stredajšom zasadnutí licenciu na štart v novej sezóne Tipsport Ligy všetkým klubom.

Odklad dostal HK Poprad, ktorý ešte musí zaregistrovať zmluvy do Obchodného registra a tieto musia následne nadobudnúť účinnosť. "Po splnení tejto podmienky bude licencia automaticky klubu uvoľnená," cituje internetový portál hockeyslovakia.sk slová generálneho sekretára SZĽH Miroslava Valíčeka.

Z prvoligových klubov získali licencie všetci žiadatelia až na HC Prešov, ktorý pre rekonštrukciu štadióna nemá kde hrávať a musí prezentovať náhradné riešenie. "Do konca budúceho týždňa musí HC Prešov predložiť návrh riešenia tejto situácie, nejakú alternatívu, kde budú hrávať," povedal Valíček po skončení zasadnutia Výkonného výboru SZĽH.

V prípade, že Prešov nesplní určenú podmienku, bude licencia na štart v prvej lige ponúknutá ďalším záujemcom. V ostatných súťažiach boli licencie udelené všetkým žiadateľom, nakoľko splnili stanovené podmienky.

Ženskú reprezentáciu povedie Ján Bezdek, bývalý asistent Jenny Potterovej. S americkou trenérkou sa zväz nedohodol na podmienkach ďalšej spolupráce. Bezdek povedie ženský výber počas dvojročnej centralizovanej prípravy s cieľom zabojovať o účasť na olympijských hrách.

Výkonný výbor si vypočul aj správu o príprave blížiacich sa MS 2019 na Slovensku. "Doplnili sme organizačné tímy v oboch dejiskách, aby všetky formy prípravy fungovali na sto percent, pripravili sme cenotvorbu vstupeniek a môžeme potvrdiť, že celá príprava ide zatiaľ podľa plánu," skonštatoval Valíček. Ceny vstupeniek na šampionát budú oznámené na septembrovej tlačovej konferencii.