Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Žilina podľahla Zvolenu 1:2 v Tipsport Extralige

Hokejisti Žiliny Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Bezgólový stav sa menil hneď v úvode tretieho dejstva, keď Juraškov nahodený puk od modrej čiary skončil za chrbtom prekvapeného Žigárdyho.

Žilina 13. januára (TASR) - Už v 29. sekunde dostal Podkonický štvorminútový trest, ale Žilinčania si počas dlhej početnej výhody výraznejší tlak nevypracovali. V polovici tretiny sa po Chovanovej prihrávke nepresadil Škvaridlo, na opačnej strane zakončil Kokavec len do Šimka. V ďalšom priebehu sa hral hokej bez väčšieho vzruchu. Spytovať svedomie si mohol akurát Brabenec, ktorý mal v 15. minúte pred sebou po presnej kolmici Podkonického odkrytú bránu, Žigárdy sa však dokázal premiestniť a puk betónom vyraziť.

Začiatok prostrednej časti patril hosťom. Martin Ďaloga v samostatnom úniku prestrelil, ďalší pokus Brabenca do odkrytej brány zastavil ležiaci Žigárdy hokejkou. V polovici zápasu Richard Huna nemieril spomedzi kruhov presne, v následnej presilovej hre strelu Krajčiho vyrazil Šimko a na dorážanie číhajúci Drevenák puk netrafil. V 37. minúte zazmätkoval pri rozohrávke Žigárdy, prihral presne na hokejku Petra Zuzina, ale ten ponúknutú možnosť trestuhodne zahodil.

Bezgólový stav sa menil hneď v úvode tretieho dejstva, keď Juraškov nahodený puk od modrej čiary skončil za chrbtom prekvapeného Žigárdyho. O chvíľu dvíhali hostia ruky nad hlavu opäť, ale rozhodca po konzultácii s videorozhodcom usúdil, že puk neprešiel za bránkovú čiaru. Po tomto momente nasledovali súboje žilinských útočníkov s výborne chytajúcim Šimkom. Tlak domácich vyústil v 53. minúte, keď gólman Zvolena neudržal puk po strele Ďuriša a Tomáš Sýkora vyrovnal. V poslednej minúte hrali hostia v početnej výhode o dvoch hráčov, ale Žilinčania sa v trojici ubránili a doviedli duel do predĺženia. Zvolen nevyužil ani zvyšok svojej presilovej hry, namiesto toho mohli rozhodnúť domáci. V 63. minúte unikol Róbert Huna, Šimko však jeho strelu vyrazil. Rozuzlenie priniesli až samostatné nájazdy. V nich rozhodol o víťazstve lídra tabuľky v siedmej sérii Lukáš Jurík.

Výsledok:

MsHK DOXXbet Žilina - HKm Zvolen 1:2 pp a sn (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 53. Sýkora - 42. Juraško, rozhodujúci samostatný nájazd premenil Jurík. Rozhodovali: Lokšík - Rovenský, Tornay, vylúčení: 5:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1323 divákov


Ohlasy trénerov:

Slavomír Chlebec, tréner Žiliny: "Do zápasu sme nastupovali s tým, že musíme hrať disciplinovane. Za dve tretiny sme však nedokázali streliť gól, hoci hlavne v presilovkách sme mali viacero príležitostí. Ku koncu tretej tretiny si siahli chlapci na dno svojich síl. Neinkasovali sme a ustáli sme aj predĺženie. V nájazdoch sa vystriedalo dosť hráčov, ktorí mohli rozhodnúť v náš prospech. Bohužiaľ, nevyšlo nám to. Mužstvu musím pogratulovať aj k jednému bodu, pretože získať bod s takým súperom ako Zvolen je vynikajúce. Našim cieľom pred domácim trojzápasom bol zisk siedmych bodov, čo sme splnili. Dúfam, že mužstvo zostane pokope a hráči, ktorí majú nejaké zajačie úmysly, budú aj naďalej tvoriť súčasť nášho kolektívu."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Žilina posledné dva zápasy dosiahla dobré výsledky, takže sme museli byť v strehu. Zmenili trénera, prišli aj noví hráči. Hrali agresívny hokej, my sme zasa boli vylučovaní, čo nás stálo veľa síl. Stratili sme dvoch hráčov - Pokoviča po zranení ruky a Podkonického po treťom faule. Zápas sa vyvíjal v náš prospech, keď sme z minima vyťažili maximum. Potom sme síce inkasovali, ale v závere sme mohli rozhodnúť v početnej výhode. Nevyšlo nám to, čo ovplyvnilo našu psychiku. Gratulujem mužstvu, že aspoň v zaujímavých nájazdoch získalo dva body."