Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Hokejbalová ISBHF odložila všetky podujatia o jeden rok

Na snímke uprostred Matúš Lipták (Slovensko), vpravo brankár Villehart Kuusamo, vľavo Taneli Marjeta obaja (Fínsko) vo finálovom zápase majstrovstiev sveta v hokejbale mužov Slovensko – Fínsko v Košiciach v sobotu 22. júna 2019. Foto: TASR - Milan Kapusta

Od roku 2022 už budú kategórie opäť podľa príslušných ročníkov.

Bratislava 7. mája (TASR) - Medzinárodná hokejbalová federácia (ISBHF) odložila všetky podujatia o jeden rok. Prijala tiež rozhodnutie, že na budúcoročných juniorských MS môžu štartovať rovnaké ročníky narodenia, ktoré mohli hrať aj v roku 2020.

Ako prvé sa v roku 2021 budú hrať MS v kategórii Masters v Českých Budějoviciach od 16. do 20 júna. Svetový šampionát hráčov do 18 a 20 rokov vo švajčiarskych mestách Raron a Visp sa bude konať od 22. do 27. júna. Spoločný šampionát juniorov do 16 rokov a žien do 20 rokov v Žiline sa odohrá od 1. do 4. júla. "Hľadali sme riešenie, ako umožniť pripravujúcim sa hráčom a trénerom v tomto roku, aby mohli štartovať na juniorských MS v roku 2021. A preto na všetkých MS 2021 budú môcť štartovať rovnaké ročníky narodenia, ktoré mohli hrať tento rok. Mnohí hráči tak neprídu o svoje MS," povedal pre TASR zástupca Slovenska v ISBHF a generálny sekretár Slovenskej hokejbalovej únie (SHbÚ) Július Száraz. Od roku 2022 už budú kategórie opäť podľa príslušných ročníkov.

O jeden rok posunuli aj šampionát mužov a žien, ktorý sa uskutoční v roku 2022 v kanadskom meste Brandon. Pôvodne sa mal uskutočniť 11. až 19. júna 2021. "Moje pocity po rozhodnutí ISBHF nie sú najlepšie. Najmä preto, že reprezentačné opory budú o rok staršie a neviem, či budú mať dostatok motivácie zabojovať o MS 2022 a pripravovať sa na ne dve sezóny," uviedol pre TASR reprezentačný tréner Mojmír Hojer.