Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejbalový zväz zrušil okrem ligy aj reprezentačné sústredenia

Na snímke Marek Kanich z Bratislavy (vľavo) a Roman Bujdák z Nitry, pred brankárom Nitry Stanislavom Petríkom. Foto: TASR/Henrich Mišovič

TASR o tom informoval viceprezident SHbÚ Marián Hambálek.

Bratislava 10. marca (TASR) - Slovenská hokejbalová únia (SHbÚ) na základe vyjadrenia ústredného krízového štábu zrušila okrem ligových zápasov aj naplánované reprezentačné sústredenia. TASR o tom informoval viceprezident SHbÚ Marián Hambálek.

"Na základe rozhodnutia krízového štábu SR zo dňa 9. marca 2020 o zákaze organizovania športových a verejných podujatí na území SR počas 14 dní, SHbÚ prerušuje všetky súťaže, ktoré riadi a to vo všetkých vekových kategóriách až do 23. marca 2020. Ďalej v tomto období ruší aj všetky plánované sústredenia Štátnych športových reprezentácií SR vo všetkých vekových kategóriách. Vedenie SHbÚ bude počas tohto obdobia celú situáciu monitorovať. O termínoch neodohraných zápasov z tohto obdobia bude rozhodovať ŠTK SHbÚ na svojom zasadnutí, o ktorom bude včas informovať," píše sa vo vyhlásení.

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 na Slovensku vzrástol v pondelok z piatich na sedem. Počet smrteľných obetí sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo zvýšil na vyše 4000, v 115 krajinách/regiónoch sveta ho diagnostikovali u vyše 115.000 osôb.