Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Hokejbalisti Slovenska prehrali, po prvý raz nezískajú medailu

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Proti Grécku začali zverenci Mojmíra Hojera zle, keď inkasovali po strelách Karvounarisa a Barbasa.

Montreal 26. júna (TASR) - Slovenskí hokejbalisti prehrali vo štvrťfinále MS v kanadskom Montreale s Gréckom 3:4 a po prvý raz v histórii nezískajú na svetovom šampionáte medailu. V nedeľu o 14.30 SELČ nastúpia v zápase o 5. miesto proti Taliansku.

Slováci získali na štrnástich MS celkovo päť titulov, dvakrát boli strieborní a šesťkrát vybojovali bronz. Svetový šampionát sa koná každé dva roky, slovenskí reprezentanti na predchádzajúcich štyroch získali vždy titul.

Proti Grécku začali zverenci Mojmíra Hojera zle, keď inkasovali po strelách Karvounarisa a Barbasa. Na 1:2 znížil Teplický, no potom Gréci opäť udreli po strele Kuczmarského. Slováci však potom zlepšili hru, boli lepším tímom, podarilo sa im vyrovnať po ďalšom góle Teplického a po presilovkovom zásahu Bobála. O triumfe Grékov však napokon rozhodol štyri minúty pred koncom opäť Karvounaris.

V hre boli aj slovenské hokejbalistky, ktoré vo svojom záverečnom zápase v skupine zdolali Veľkú Britániu 3:1. V semifinále narazia v nedeľu o 21.30 proti Kanaďankám.



MS v hokejbale



Muži - štvrťfinále:

SLOVENSKO - Grécko 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Góly: 11. Teplický (Svitana, Bobál), 30. Teplický (Oravec), 37. Bobál (Svitana, Oravec) - 4. Karvounaris (Tsingelis), 9. M. Barbas (Arkalis, S.Taskas), 23. Kuczmarski (J. Barbas), 41. Karvounaris. Rozhodovali: Černý (ČR), Goddard (USA), vylúčení: 3:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

SR: Kučera - Minárik, Salajka, M. Gajdoš, Bujdák, Vidlár, I. Gajdoš, Horváth, Lukáč - Rampáček, Korbáš, Piják - Teplický, Svitana, Oravec - Fumač, Cíbik, Vozár - Bobál, Lukačovič, Simon - Behúl, Balga



Hlasy po zápase:

Mojmír Hojer, tréner SR: "Ťažko sa to hodnotí, som veľmi sklamaný. Po prvý raz sme na MS nezískali medailu, v tejto chvíli sa mi len ťažko hľadajú slová."

Libor Teplický, autor dvoch gólov v zápase: "Sme sklamaní, chceli sme viac. Žiaľ, zlyhali sme. Po góle na 3:3 sme sa až príliš naháňali za štvrtým gólom a pykali sme. Po štyroch tituloch v sérii sme chceli aj piaty, ale na tomto fóre sa nedá vyhrávať donekonečna. Pokúsime sa to napraviť o dva roky vo Švajčiarsku."



Ďalšie výsledky:

Česko - Fínsko 9:1

USA - Taliansko 5:1

Kanada - Haiti 10:1



Semifinálové dvojice:

Česko - USA

Kanada - Grécko



Ženy:



SLOVENSKO - Veľká Británia 3:1 (1:0, 3:0, 0:1)

Góly: 7. Šimnová (Nemčeková), 23. Lopušanová (Šulíková, Cagáňová), 24. Dobošová - 41. Kasnerová-Woodová (Townsová, Culshawová). Rozhodovali: O'Dwyerová (Kan.), Synková (ČR), vylúčené: 3:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

SR: Dzurillová - Klimantová, Vršková, Nemčeková, Cagáňová, Martincová, Huňadyová, Čorňáková, Šulíková, Štrbáková, Dobošová, Hájniková, Záborská, Dzurinová, Šimnová, Záňová, Paľová, Gaborčíková, Leskovjanská, Halušková, Lopušanová



Ďalší program:

Semifinále:


15.30 Kanada - SLOVENSKO