Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Hokejisti Dukla Ingema Michalovce podľahli HC GROTTO Prešov v 10. kole

Na snímke zľava hráči HC GROTTO Prešov David Růžička a brankár Nikita Bespalov, vpravo hráč HK Dukla Ingema Michalovce Jakub Suja v zápase 10. kola Kaufland Tipos extraligy v hokeji HK Dukla Ingema Michalovce - HC GROTTO Prešov 22. októbra 2021 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

V 11. minúte mohol skóre otvoriť domáci Chalupa, ale brankár Bespalov mu pohotovým zákrokom nedoprial radosť.

Michalovce 22. októbra (TASR) - Hokejisti HC GROTTO Prešov zvíťazili v 10. kole Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 4:1. Po štyroch prehrách po sebe si pripísali plný bodový zisk, no naďalej ostali na poslednom 12. mieste. Michalovčania naopak po štyroch víťazstvách zaváhali a naďalej sú na priebežnom 3. mieste.


HK Dukla Ingema Michalovce - HC GROTTO Prešov 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)

Góly: 18. Mudrák (Cameranesi, Keränen) – 23. Vas (Růžička), 29. Bača (V. Fekiač, Charbonneau), 33. Charbonneau (Šimun), 45. Bača (Šimun, Turan). Rozhodovali: Snášel, Štefik - Jurčiak, Ordzovenský, vylúčení: 8:5 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 646 divákov.

HK Dukla Ingema Michalovce: Kaarlehto - Bokroš, Macejko, Pavlin, Stripai, Mudrák, Valtola, Ťavoda - Žitný, Cameranesi, Keränen - Fournier, Erkinjuntti, Kukuča - Regenda, Suja, Galamboš - Mašlonka, Tibenský, Chalupa

HC GROTTO Prešov: Bespalov - Rajnoha, Bakala, Růžička, F. Fekiač, Turan, Bača, Lalík - Charbonneau, Čacho, Krasničan - Sýkora, Vas, Nauš - Jokinen, Zagrapan, Magdolen - Šimun, V. Fekiač, Klíma - Miškuf


Na snímke vpravo hráč HC GROTTO Prešov János Vas strieľa prvý gól, vľavo prekonaný fínsky brankár HK Dukla Ingema Michalovce Karolus Kaarlehto (na snímke vľavo) v zápase 10. kola Kaufland Tipos extraligy v hokeji HK Dukla Ingema Michalovce - HC GROTTO Prešov 22. októbra 2021 v Michalovciach.
Foto: TASR - Roman Hanc


Prvá tretina nepriniesla oslnivý hokej a dianie na ľade bolo skôr o bojovnosti a dôslednom strážení defenzívy. Ofenzívne aktívnejší boli domáci, no dlho sa im nedarilo prekvapiť obranu Prešova. V 11. minúte mohol skóre otvoriť domáci Chalupa, ale brankár Bespalov mu pohotovým zákrokom nedoprial radosť. Prvú presilovku v zápase mali hostia, no nevyužili ju a krátko na to prišiel trest. Obranca Mudrák prvým gólom v sezóne prestrelil Bespalova - 1:0.

Na snímke fanúšikovia Dukly Michalovce na tribúne v zápase 10. kola Kaufland Tipos extraligy v hokeji HK Dukla Ingema Michalovce - HC GROTTO Prešov 22. októbra 2021 v Michalovciach.
Foto: TASR - Roman Hanc


Prostredná tretina priniesla svižnejší hokej, pred obomi bránkami bolo viacero zaujímavých situácií a hostia v nej predviedli dokonalý obrat. V úvode druhej časti hostia vyrovnali, keď puk po Růžičkovej prihrávke usmernil do bránky Vas, ktorý skóroval už v debute za Prešov - 1:1. Bača najskôr v 26. minúte na dve minúty oslabil hostí, no po návrate z trestnej lavice využil zakrytý výhľad brankára Kaarlehta - 1:2. Domáci sa v druhej tretine nevedeli dostať do ideálnej pohody a Prešovčania v nej navýšili náskok. Pomohla im presilovka v 33. minúte, v ktorej Charbonneau prestrelil Kaarlehta - 1:3.

Domáci vstúpili do tretej tretiny s cieľom vyrovnať, no ich ambície dostali vážnu trhlinu v 45. minúte. Bača svojím druhým gólom v zápase prestrelil Bespalova a upravil na 4:1. Ďalší priebeh tretej tretiny priniesol niekoľko vylúčení aj viacero streleckých pokusov na oboch stranách, ale Prešovčania si už tretie víťazstvo v sezóne nenechali vziať.