Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hokejisti Dukly Trenčín prehrali s HC Košice 1:2

Dušan Pašek strelil v 50. minúte druhý gól Košíc Foto: TASR

V 50. minúte pokračoval nápor Dukly, vyrovnávajúci gól však nepadol a zmena nastala na opačnej strane, keď Pašek vsietil druhý gól Košíc.

Trenčín 25. septembra (TASR) - V televíznom derby začala Dukla neúspešným náporom, naopak, v pohode hrajúci hostia otvorili skóre v 13. minúte zásluhou Haščáka.

V ďalšom priebehu úvodného dejstva si oba tímy vypracovali šance, ale bez úspešného zakončenia. V druhej časti mala miernu prevahu opäť Dukla, ale jej hráči neboli dôrazní v zakončení. V útoku sa nedarilo ani Košičanom a tak sa tretina skončila bez gólov. Domáci sa snažili tvoriť aj v tretej časti, no Košice ich bez väčších problémov držali na dištanc. Trochu zlepšenia prišlo v 45. minúte, keď obe družstvá hrali oslabené o jedného hráča, šance však ostali nevyužité.

V 50. minúte pokračoval nápor Dukly, vyrovnávajúci gól však nepadol a zmena nastala na opačnej strane, keď Pašek vsietil druhý gól Košíc. Päť minút pred koncom domáci Bagin ešte znížil, no Trenčín už na body nedosiahol.

Dukla Trenčín - HC Košice 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Góly: 55. Bagin - 13. Haščák, 50. Pašek. Rozhodovali: D. Konc - Valach, Holienka, vylúčení: 3:4, navyše: Nemčík (Trenčín) 10 minút za napadnutie zozadu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1610 divákov

Zostavy:

Dukla Trenčín: Kristín – Bokroš, Imrich, Bagin, Bednár, Bombic, Biro, Habšuda, Ďurkech - Pardavý, Stantien, Fabuš - Tybor, Sojčík, Gašparovič - Mravík, Adamec, Mikula - Jakúbek, Nemčík, Koyš

HC Košice:

Hylák – Brejčák, Deyl, Kolba, Chovan, Takáč, Novák, Macejko – Richard Huna, Róbert Huna, Svitana - Jenčík, Slovák, Mlynarovič - Pašek, Haščák, Kuběna - Baláž, Piatak, Gmitter

Róbert Kaláber, tréner Dukly: "V stretnutí sme, ako vždy v poslednom čase, strelecky sklamali. Malou útechou je len viacero šancí na góly, ale bez úspechu. Musíme nacvičovať záverečnú fázu útočných akcií."

Radim Rulík, tréner Košíc: "Mali sme menšie obavy z priebehu hry, ale dobrou obranou sme domácich nepustili do vyložených šancí. Z troch bodov, ktoré sme získali máme radosť."