Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hokejisti Michaloviec v regionálnom derby rozdrvili Prešov

Na snímke hráči HK Dukla Ingema Michalovce sa tešia po vstrelení gólu, vpravo brankár hráč HC GROTTO Prešov Nikita Bespalov v zápase 48. kola Kaufland Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HC GROTTO Prešov 4. januára 2022 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

HK Dukla Ingema Michalovce vyhrala nad HC GROTTO Prešov 6:0 (3:0, 1:0, 2:0).

Michalovce 4. januára (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce a HC GROTTO Prešov nastúpili na zápas regionálneho 48. kola Tipos extraligy v týchto zostavách:

HK Dukla Ingema Michalovce - HC GROTTO Prešov 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)



Góly: 9. Žitný (Stripai, Cameranesi), 11. Mráz (Bokroš, Cameranesi), 13. Cameranesi (Regenda, Mráz), 36. Regenda (Cameranesi, Pavlin), 44. Kukuča (Buc), 59. Galamboš (Keränen, Pavlin). Rozhodovali: Štefik, Jobbágy - Knižka, Bogdaň, vylúčení: 3:5 na 2 min., navyše Bača (Mich.) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov. Zmeny: 44. Petrík namiesto Bespalova (Preš.)


Michalovce: Vošvrda - Bokroš, Stripai, Pavlin, Macejko, Luža, Suja, Bača, Gajdoš - Regenda, Cameranesi, Mráz - Erkinjuntti, Galamboš, Keränen - Žitný, Buc, Kukuča - Lačný, Hajnik

Prešov: Bespalov (44. Petrík) - Rajnoha, Lalík, F. Fekiač, Růžička, Turan, Glazkov, Ťavoda - Welychka, Čacho, A. Nauš - Sýkora, Vas, Michnáč - Žilka, Šimun, Lialka - Klíma, Zagrapan, T. Nauš

V tíme hostí už nastúpili aj útočníci Ján Sýkora a János Vas, ktorí absentovali jeden, resp. dva mesiace. Práve maďarský útočník si už po 41 sekundách sadol na trestnú lavicu, no domáci presilovku nevyužili. Skóre otvoril v 9. minúte michalovský útočník Žitný, keď sa dostal k odrazenému puku a zblízka prekonal Bespalova - 1:0. O necelé dve minúty boli už 2:0 po tom, čo Bokrošov útočný výpad zblízka dokončil Mráz. Rozhodujúci úsek zápasu zavŕšil v 13. minúte Cameranesi, keď strelou spomedzi kruhov upravil na 3:0. Domáci boli herne na koni, hru mali pod kontrolou a súpera nepúšťali do nebezpečných situácií.

Hostia sa v druhej tretine snažili o návrat do zápasu, nevyužili však presilovku v 27. minúte a neskôr pykali za vlastnú nedisciplinovanosť. V 35. minúte sa Michalovce dostali k dvojminútovej presilovke o dvoch hráčov, v ktorej Regenda uplatnil dôraz pred Bespalovom - 4:0. Napokon aj druhá časť vyznela herne aj gólovo pre domácich.

Nevydarený vstup hostí do roku 2021 dokumentovalo zaváhanie obrancu Ťavodu v 44. minúte, ktoré po Bucovej prihrávke potrestal Kukuča - 5:0. Po tomto góle hostia siahli k výmene brankárov a Bespalov prepustil miesto Petríkovi. Prešovčania v tretej časti zvýšili početnosť streľby, ale Vošvrdu neprekvapili. Skóre zápasu uzavrel v 59. minúte Galamboš, ktorý prekonal Petríka po úniku dvoch proti jednému - 6:0.

Faith pochválil Suju, Bokroš: Zaslúžená prehra, nič sme neukázali


Podľa trénera hokejistov Prešova Ernesta Bokroša bol ich výkon na ľade Dukly Michalovce jeden z najhorších v sezóne. V regionálnom 48. kole podľahli domácim 0:6 a podľa kormidelníka nepredviedli vôbec nič. Asistent trénera domácich Juraj Faith pochválil výkon celého tímu, špeciálne Jakuba Suju, ktorý sa preorientoval z postu útočníka do obrany.

Hráči Michaloviec dávajú pomaly zabudnúť na nevydarený december, v ktorom prehrali 8 z 9 zápasov a vyhrali až v poslednom z nich. Na triumf nad Spišskou Novou Vsou nadviazali presvedčivým domácim víťazstvom nad Prešovom 6:0. "Od prvej do poslednej minúty sme boli aktívnejší tím. O výsledku sme rozhodli už v prvej tretine, no po nej sme hráčov upozornili na to, že takúto nevydarenú prvú tretinu Prešov nedávno absolvoval aj v Košiciach a dokázal sa vrátiť do zápasu," uviedol Juraj Faith. Pri absencii obrancov Vladimíra Mihálika a Dávida Mudráka sa do defenzívy presunul stredný útočník Jakub Suja, ktorého výkon a obetavosť tréneri ocenili. "Za prístup chcem pochváliť celé mužstvo, no špeciálne Jakuba Suju, ktorý zvládol prechod do obrany a tým nám veľmi pomohol, keďže sme mali problémy s obrancami. Možno sme mu tým trochu predĺžili kariéru," poznamenal Faith.

Iné emócie mal tréner hostí Bokroš, ktorého zverenci prehrali tretí zápas po sebe. Štvrtýkrát v prebiehajúcej sezóne sa im stalo, že nestrelili ani gól. "Dnes náš tím zlyhal herne aj výsledkovo. Odohrali sme jeden z najhorších zápasov v sezóne. Mimoriadne ma to mrzí, pretože som očakával, že nový rok začneme lepšie. Dnes sme však neukázali vôbec nič a zaslúžene sme prehrali," povedal Bokroš.