Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili nad HK Dukla Ingema Michalovce

Na snímke hráči HK Dukla Trenčín oslavujú gól v piatom zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HK Dukla Trenčín 9. apríla 2021 v Michalovciach. Foto: TASR Roman Hanc

Šiesty duel je na programe v nedeľu 11. apríla v Trenčíne.

Michalovce 9. apríla (TASR) - Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v 5. zápase štvrťfinálovej série Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 3:1. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy znížili stav na 2:3. Šiesty duel je na programe v nedeľu 11. apríla v Trenčíne.



HK Dukla Michalovce - HK Dukla Trenčín 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)


Góly: 20. Mudrák (Suja, Korhonen) - 10. Berisha (Reddick, Kettunen), 27. Reddick (Ackered, Bokroš), 56. Rajnoha (Valach, Paukovček). Rozhodovali: Baluška, D. Konc st. - Durmis, Synek, vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

/stav série: 2:3/

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Southorn, Louis, Šedivý, Ťavoda - Korhonen, Lehtonen, Erkinjuntti - Takáč, Hickmott, Šoltés - Regenda, Galamboš, Bartánus - Karaffa, Suja, Mašlonka - Lačný

HK Dukla Trenčín: Karjalainen - Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Rajnoha, Jalasvaara, Urban - Berisha, Reddick, Kettunen - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Valach, Paukovček, Beták - Sádecký, Švec, Sojčík - Krajč




Domáci mohli mať ideálny vstup do zápasu, ale Šoltés v 2. minúte nedotiahol nádejnú akciu do želaného konca. Hostia síce v 7. minúte nevyužili presilovku, ale v 10. už išli do vedenia. Berisha pohotovou strelou zúročil prihrávku Reddicka. Prvá tretina priniesla viacero vylúčených, ale tímy si dávali pozor na defenzívu. Domáci odišli do kabín spokojnejší, keďže typickým "gólom do šatne" 25 sekúnd pred koncom 1. tretiny vyrovnali na 1:1. Postaral sa o to obranca Mudrák, ktorý počas hry štyroch proti štyrom uspel v ofenzívnom výpade.

Mudrák sa dostal do sľubnej šance aj v úvode 2. tretiny, ale tentoraz už Karjalainena neprekonal. Od 27. minúty hostia opäť viedli, keď Ackeredovu strelu tečoval Reddick - 1:2. Domáci hráči následne pridali na ofenzívnej aktivite. Do sľubných šancí sa dostali Bartánus, Takáč aj Suja, ale neuspeli.

Tretia tretina bola o snahe domácich prekvapiť defenzívu Trenčína, ale tá bola veľkou prekážkou. Michalovčania mali problém dostať sa do výrazných príležitostí, naopak Trenčania hrozili z brejkov. Dôležitý gól na 1:3 strelil v 56. minúte obranca Rajnoha, keď využil veľa priestoru od obrany domácich a prekonal Tomeka. Domáci následne skúsili hru so šiestimi hráčmi, dostali sa aj k presilovke, ale bez želaného výsledku.

Hlasy

Tomek Valtonen, tréner HK Dukla Ingema Michalovce: "Nedokázali sme prekonať defenzívu súpera, jeden gól je veľmi málo. To bol hlavný dôvod, prečo sme dnes prehrali. Verím, že do budúceho zápasu sa to zlepší."

Ján Pardavý, tréner HK Dukla Trenčín: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, boli sme aktívni a išli sme aj do vedenia. V závere prvej tretiny sme dostali gól, ktorý nás trošku pribrzdil. Kľúčová bola druhá tretina, v ktorej sme hrali jednoducho v obrannom pásme a nedovolil sme Michalovciam zatlačiť nás. V tretej časti sme si postrážili očakávaný tlak súpera a počkali sme si na šancu. Tretí gól nás mentálne upokojil. Pri šanciach súpera sme veľakrát mali aj šťastie a podržal nás aj brankár Karjalainen."