Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokejisti Košíc potvrdili domácu výhodu, vyhrali nad Michalovcami

Foto: TASR - František Iván

Ako rozhodujúci moment sa ukázal Jokeľov gól, ktorý vzal na seba útočník hostí Radovan Puliš.

Košice 1. apríla (TASR) - Úvodné dva semifinálové zápasy play off hokejovej extraligy medzi hráčmi Košíc a Michaloviec priniesli vyrovnané súboje, no s lepším koncom pre "oceliarov". Svoj náskok na 2:0 zvýšili po tom, čo rovnakým skóre zvíťazili v druhom zápase série. "Celé mužstvo ide naplno, máme štyri dobré formácie a dobrých brankárov. Aj vďaka tomu sme to zvládli," pochvaľoval si kapitán Michal Chovan.

Už v prvom zápase série, v ktorom Košičania zvíťazili 3:1, dominovali defenzívy. Aj druhý duel bol dlho najmä o hre v obrane a o brankároch. Bezgólové skóre sa zmenilo v 24. minúte, keď sa zblízka presadil Oliver Jokeľ. "Zvíťazili sme, vedieme 2:0, takže super pocit. Zápasy play off sú vždy náročné, aj tento bol taký. Michalovce vzdorujú, hrajú organizovane a vedeli sme, že to bude silný súper. Tak tomu aj je," povedal Jokeľ.

Košičania potvrdili výhodu domáceho prostredia a do Michaloviec vycestujú za ideálneho stavu. "Oba zápasy boli veľmi ťažké. Boli vyrovnané, ale zvládli sme ich. Už predtým som vravel, že teraz v play off sa nebude hrať na krásu. Trošku sa trápime v presilovkách a to je asi jediná vec, ktorú by sme mali zlepšiť," poznamenal Chovan.

Oba tímy mali počas zápasu viacero presiloviek, ale gól z nich nepadol. Neprekonaný napokon zostal domáci brankár Jaroslav Janus, ktorý zneškodnil 19 striel. Pripísal si prvé čisté konto v play off a štvrté v sezóne. Tréner košického tímu Dan Ceman vyzdvihol hru v defenzíve: "Michalovce potvrdili, že si dokážu vypracovať šance. Nie som spokojný s našou presilovkou. Vyzdvihnúť však musím našu obrannú hru na čele s brankárom Janusom. Bol to znovu play off hokej a vieme, že v Michalovciach nás znovu čakajú náročné zápasy."

Ako rozhodujúci moment sa ukázal Jokeľov gól, ktorý vzal na seba útočník hostí Radovan Puliš. "Myslím si, že sme nehrali zle. Ja som však spravil chybu pred inkasovaným gólom. Beriem to na seba. Spravím všetko pre to, aby som to tímu vrátil už v najbližšom domácom zápase. Prehrávame 0:2, hrá sa na štyri víťazstvá, takže všetko je ešte otvorené. Vieme, o čo hráme. Verím, že pridáme nejaké góly, pretože nie je dobré streliť jeden gól v dvoch zápasoch. Keď toto zlepšíme, tak máme veľkú šancu zvíťaziť," poznamenal Puliš.

Kormidelník michalovského tímu Peter Kúdelka po prvom zápase avizoval, že do druhého sa jeho zverenci vrátia silnejší. Po ňom potvrdil, že sa tak aj stalo, no výsledkom nebolo vytúžené víťazstvo. "Mrzí nás to o to viac, že sme podali veľmi dobrý výkon," povedal Kúdelka. "Dokázali sme byť lepší než v prvom zápase, to bol náš zámer. Mali sme dobrý úvod, našou aktivitou sme si vybojovali presilovky. Škoda, že sme v nich neboli efektívni, puky nám odskakovali. V presilovkách sa musíme zlepšiť. Náš tlak postupne oslabol. Košice neskôr hrali svoj typický nátlakový hokej a nejaký čas sme boli vo veľkých problémoch. Je pozitívne, že sme sa z toho dokázali zdvihnúť a našou agresívnou hrou získavať puky a vytvárať si šance. Musíme byť silnejší s pukom v útočnom pásme, efektívnejší a viac sa tlačiť do predbránkového priestoru. V tretej tretine sme mali výborný úvod, boli sme aktívni. Mali sme tam niekoľko dobrých príležitostí na skórovanie. Škoda, že sme nevyrovnali, možno by sme zápas otočili na našu stranu. Opäť bol výborný Stano (brankár Škorvánek, pozn. red.). Som rád, že sme boli lepší než v prvom zápase a s tým sa pozeráme aj do domáceho zápasu, v ktorom chceme byť znovu lepší a konkurencieschopnejší."