Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Trojbodový Sojčík: Hokejisti Nitry doma tesne podľahli Trenčínu 3:4

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Trenčania si v druhej tretine vypracovali dvojgólové vedenie zásluhou Tourigneho a Petráša. Ešte do prestávky však strelil kontaktný gól Guman.

Nitra 27. novembra (TASR) - Hokejisti HK Nitra podľahli v 21. kole Tipos extraligy na domácom ľade Dukle Trenčín 3:4. K výhre hostí prispel tromi bodmi Peter Sojčík. "Corgoni" prehrali už piatykrát v rade a sú v spodných poschodiach tabuľky.

Trenčania si v druhej tretine vypracovali dvojgólové vedenie zásluhou Tourigneho a Petráša. Ešte do prestávky však strelil kontaktný gól Guman. V polovici zápasu mohol vyrovnať na 2:2 Lacka, ktorý však v situácii dvoch proti jednému zaváhal. Naopak, na opačnej strane ukážkovo zrealizoval prečíslenie Valach a hostia viedli o dva góly. V 33. minúte dokázal tečovať nastrelený puk Čederle a "corgoni" znížili na 2:3. V 50. minúte strelil víťazný gól zápasu Thelin a presný zásah Tvrdoňa už iba upravil konečný stav na 3:4.

Tipos extraliga – 21. kolo:

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Góly: 18. Guman (Baláž, Švarný), 33. Čederle (Erkamps, Bodák), 51. Tvrdoň (Čederle, Duke) – 4. Tourigny (Sojčík), 15. Petráš (Sojčík), 31. Valach (Sojčík, Hlaváč), 50. Thelin (Pietroniro). Rozhodovali: Baluška, Fridrich - Vyšný, Synek, vylúčení: 1:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1576 divákov.


Nitra: Honzík – Mezei, Donaghey, Erkamps, F. Gajdoš, Švarný, Bodák, Pupák – A. Sýkora, Baláž, Guman – Tvrdoň, Duke, Čederle – Knies, Buncis, Lacka – Drábek, Myklucha, Molnár – Solenský

Trenčín: LaCouvee – Tourigny, Ulrych, Nemčík, Pietroniro, Martiška, Hlaváč, Stacha – M. Sloboda, Sojčík, Š. Petráš – M. Valach, Flick, Thelin - Obdržálek, J. Jurík, Krajčovič – Gaťár, Ferényi, Stahoň


Nitra s piatou prehrou za sebou, Döme o súperovi: "Mali smolu"


Hokejisti Nitry prežívajú v Tipos extralige náročné obdobie. V nedeľu prehrali doma s Trenčínom už piaty zápas za sebou a v tabuľke im patrí predposledné miesto. Trenčania boli v zápase mimoriadne efektívni, keď z 22 striel premenili až štyri.

Strelecká prevaha 38:22 dokumentuje, že aktívnejším tímom v stretnutí boli "corgoni". Mužstvo spod Zobora však výrazne trápi koncovka. Naopak, Trenčania pôsobili sebavedomo práve pri zakončení. Najlepším príkladom môže byť azda najzlomovejší okamih zápasu, ktorý sa udial v polovici zápasu. Domáci útočník Jakub Lacka mohol vyrovnať na 2:2 v prečíslení dvoch proti jednému, ale z dobrej pozície neprekonal kanadského brankára Connora LaCouveeho. Vzápätí ukázal hosťujúci Marek Valach návod na to, ako zakončovať podobné prečíslenia, keď razantnou strelou do hornej časti brány zabezpečil Trenčínu dvojgólové vedenie.

"Vytvorili sme si dosť šancí, žiaľ, realizácia zlyhala. Nemáme ani šťastie a góly nám tam nepadajú. My dostaneme góly zo situácií, keď sa súperovi poodrážajú puky a potom znovu iba naháňame výsledok," povedal asistent trénera a zároveň riaditeľ nitrianskeho klubu Miroslav Kováčik.

Trenčania prišli do Nitry povzbudení výhrou s bratislavským Slovanom. Tréner Róbert Döme označil zápas s Nitrou za ešte náročnejší ako ten piatkový na ľade úradujúceho majstra. "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas. My sme bojovali, máme za sebou ťažký zápas na Slovane. Tento bol ešte ťažší, našli sme však cestu k výhre, čo je dôležité. Znovu nás podržal Connor LaCouvee, ktorý je momentálne suverénne najlepší brankár v lige," poznamenal v mixzóne 43-ročný kouč Trenčína a zároveň pochválil výkon Nitranov: "Musím vzdať rešpekt súperovi, hrali výborne, ale mali dnes veľkú smolu."