Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Hokejisti SR do 20 rokov prehrali v prípravnom zápase s Českom

Na archívnej snímke Martin Fehérváry. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Duel sa hral vo Frank Crane Aréne v kanadskom Nanaime.

Nanaimo 20. decembra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali v noci na štvrtok v prípravnom stretnutí pred juniorskými MS s rovesníkmi z Česka 1:2 po samostatných nájazdoch. Duel sa hral vo Frank Crane Aréne v kanadskom Nanaime.

Jediný gól SR strelil na konci prvej tretiny v presilovke obranca Martin Fehérváry, ktorý zakončil výstavnú kombináciu presnou strelou z vrcholu medzikružia. V nájazdoch bol za slovenský tím úspešný iba Andrej Kukuča hneď v prvej sérii, za ČR skórovali v rozstrele Petr Čajka a Jakub Pour. Výborný výkon podal v slovenskej bránke Juraj Sklenár, ktorý v riadnom hracom čase a predĺžení zneškodnil 26 z 27 súperových striel (úspešnosť zásahov 96,3 percenta).

Do stretnutia nezasiahli všetci slovenskí hráči, ktorí sú v aktuálnom zámorskom kádri. Tréner Ernest Bokroš nechal oddychovať obrancov Mareka Korenčíka a Adama Žiaka a trojicu útočníkov Miloš Kelemen, Filip Krivošík a Adam Ružička.

Zverencov Ernesta Bokroša čaká v zámorí ešte jeden prípravný zápas, generálkou na MS vo Vancouveri a Victorii bude duel s domácou Kanadou. Po ňom oznámi kouč konečnú nomináciu na šampionát, z celkového počtu 28 hráčov pošle naspäť domov piatich. Mladí Slováci odštartujú svoje účinkovanie na MS v noci na štvrtok 27. decembra, keď nastúpia vo Victorii proti USA. V základnej B-skupine sa ešte stretnú so Švédskom, Fínskom a Kazachstanom.

Prípravný zápas /Nanaimo/:



SR "20" - ČR "20" 1:2 pp a sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 20. Fehérváry (Ivan, Roman) - 25. Lauko (Kondelík), rozh. nájazd Pour. Vylúčenia: 4:4 na 2 min, navyše Pospíšil (SR) 10 min za narazenie zozadu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 21:27, 2437 divákov.

SR: Sklenár – Kupec, Boldižár, Golian, Švec, Dlugoš, Demo, Fehérváry, Ivan – Okuliar, Kukuča, Čajkovič – Giertl, Pospíšil, Regenda – Baláž, Kollár, Fafrák – Liška, Roman, Hrehorčák

ČR: Dostál – Zelinger, Haš, Kvasnička, Zábranský, Gaspar, Galvas, Šalda, Mikyska – Pekař, Kern, Hladoník - Jeník, Machala, Blümel - Čajka, Pour, Hrabík - Plášek, Kondelík


Ernest Bokroš, tréner SR "20" /zdroj: SZĽH/: "Pokiaľ ide o našu hru, tak som veľmi spokojný. Chlapci odohrali veľmi dobré stretnutie, a to aj v defenzíve, aj v ofenzíve. Vypracovali sme si viacero šancí, pekným spôsobom sme dokázali využiť presilovku. Samozrejme, v našej hre bolo aj niekoľko nedostatkov, ktoré musíme ešte trochu napraviť, no celkový dojem zo zápasu je pozitívny."

Juraj Sklenár, brankár SR: "Zápas hodnotím pozitívne, aj keď sme prehrali. Ale ukázali sme, že vieme hrať aj proti silným súperom. Chalani vpredu bojovali, páčilo sa mi to, aj keď to bol len prípravný zápas. Obe mužstvá hrali zodpovedne dozadu, bolo to preto vyrovnané."

Martin Fehérváry, strelec jediného gólu SR: "Podali sme podľa mňa dobrý výkon, ale niekedy sme zbrklo odhadzovali puky. V nájazdoch to už je kto z koho. Mohli sme viac strieľať a v presilovkách sa viac tlačiť do bránky, to musíme zlepšiť."

Sumáre ďalších prípravných zápasov:

Švajčiarsko "20" - Kanada "20" 3:5 (1:3, 2:1, 0:1)
Góly:
6. Kurašev, 34. Nussbaumer, 39. Geisser - 19. a 60. Comtois, 6. Glass, 12. Tippett, 32. Studnicka

Fínsko "20" - Dánsko "20" 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Góly:
5. a 10. Lundell, 19. Kupari, 24. Moilanen, 32. Virtanen, 54. Ylonen, 60. Heponiemi