Trenčín 9. októbra (TASR) - Hokejisti Nitry utrpeli v 9. kole Tipsport ligy šiestu prehru v sezóne. Obhajcovia titulu nestačili v Trenčíne na domácu Duklu 2:5.
Trenčania naopak zaknihovali piate víťazstvo z uplynulých šiestich zápasov, v piatkom zápase sa najviac darilo Jaedonovi Descheneauovi. Kanadský útočník dal dva góly a pripísal si aj asistenciu. Jeho spoluhráč Ture Linden zasa zaznamenal gól a dve asistencie.
HK Dukla Trenčín - HK Nitra 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Góly: 1. Barron (Ferenc, Mikuš), 11. Descheneau (Lakatoš, Linden), 23. Descheneau (Linden), 39. Lakatoš (Descheneau), 49. Linden (Merkley, Lakatoš) – 24. Turanský (Lacka, Pollock), 30. Stacha. Rozhodovali: Lesay, Krajčík – Orolin, Vystavil, vylúčení: 1:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2876 divákov.
Trenčín: Hrenák – Mikuš, Merkley, Hlaváč, Ferenc, Hain, Hatala, Kupec – Kudrna, Barron, Lunter – Krajčovič, Šiška, Krajč – Lakatoš, Linden, Descheneau – Sop, Kalis, Bubela
Nitra: Marinov – Mezei, Osburn, Stacha, Bača, Kalman, Vitaloš, Carmichael – Timashov, Pollock, Paulovič – Jackson, Holešinský, Lacka – Hrnka, Chrenko, Turanský – Molnár, Bajtek, Lašš - Sisík
hlasy po zápase /zdroj TASR/:
Todd Woodcroft, tréner Trenčína: „Som rád za víťazstvo nad minuloročným majstrom. Nie je vždy ľahké dobre začať sezónu, navyše keď hrajú aj Ligu majstrov a pár ich najlepších hráčov dnes večer nemohlo nastúpiť. Ale Erik odvádza skvelú prácu, je to organizovaný tím. My sme hrali na vrchole našich možností celých 60 minút. Boli sme silní v tých častiach hry, v ktorých sme chceli byť a to nám dnes dalo dobrú šancu na víťazstvo. A ako vždy hovorím, budeme to oslavovať 10 alebo 15 minút, potom to skončí a hneď sa vrátime k práci. Je to začiatok našej druhej série siedmich zápasov, takže je pre nás dôležité začať takto.“
Erik Čaládi, tréner Nitry: „Mali sme veľmi zlý začiatok. Všetko čo sme si povedali a na čo sme sa pripravovali už od včerajšku, nejakým spôsobom ostalo v kabíne a zase sme začali hrať až keď sme prehrávali o tri góly. Potom už sme hrali hokej, aký chceme hrať, museli sme to dať na tri päťky, aby boli viac v zápase. Ale ja vravím, za stavu 3:2 sme boli už v zápase a potom gól na 4:2 za mňa faul po góle. Či sa na to môžeme vyhovárať alebo nie, jednoducho takto to je. A nám nedal za podobné zákroky nič a potom už sme sa nejakým spôsobom do toho nedostali.“