Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Hokejisti Žiliny prehrali na domácom ľade s Banskou Bystricou 4:5

Michal Handzuš Foto: TASR/Pavel Neubauer

Nová posila Banskej Bystrice Michal Handzuš prispel v zápase dvoma gólmi.

Žilina 14. novembra (TASR) - Banská Bystrica posilnená o skúseného reprezentanta Michala Handzuša začala v Žiline lepšie. V 5. minúte sa predral medzi kruhy Zigo a švihom prestrelil Laca. Domáci kontrolovali už o 41 sekúnd, keď si Krajči v samostatnom úniku blafákom položil Dzubinu a zasunul puk za jeho chrbát. V polovici tretiny už vlci vyhrávali, keď vyrazenú strelu Ďuriša dorazil do odkrytej brány Tibor Varga. Na rozdiel dvoch gólov mohli zvýšiť Varga a Troliga, ale obaja v dobrých pozíciách mierili tesne vedľa ľavej žrde. Pred sirénou prišiel náležitý trest, keď Laco neudržal puk po strele Bambúcha a Handzuš vyrovnal.

Prostredná časť hry postrádala obojstranne rýchle tempo z úvodného dejstva a diváci videli výrazne menej šancí. Žilina mala spočiatku optickú prevahu, Kokavec a Varga však nedokázali Dzubinu prekonať. V polovici stretnutia udreli hostia, keď pokus Kolesnikovsa ideálne tečoval Jankovič a Laco už nedokázal zareagovať. V 38. minúte vyhrávala Banská Bystrica o dva góly, keď Handzuš dostal prihrávku pred bránu a s pokojom skúseného harcovníka nedal Lacovi šancu. Domáci sa nezložili, už o osemnásť sekúnd unikol lotyšský reprezentant Koba Jass a strelou popod Dzubinovu lapačku znížil. Vlci mali veľkú možnosť vyrovnať na začiatku tretej tretiny, keď mali k dispozícii 67 sekundovú početnú výhodu o dvoch hráčov. Šťastie skúšal trikrát od modrej čiary Jass, ale jeho strelám chýbalo niekoľko centimetrov. V 45. minúte sa však už nemýlil, keď po prihrávke Staňa spomedzi kruhov prestrelil Dzubinu. V polovici dejstva nenápadne prekorčuľoval do útočného pásma Styk a delovkou vymietol ľavý horný roh Lacovej brány. Na tento presný zásah už Žilinčania odpovedať nedokázali a Banská Bystrica si odviezla domov všetky tri body.


MsHK DOXXbet Žilina - HC'05 Banská Bystrica 4:5 (2:2, 1:2, 1:1)



Góly: 6. Krajči, 10. Varga, 38. Jass, 45. Jass - 5. Zigo, 20. Handzuš, 31. Jankovič, 38. Handzuš, 50. Styk. Rozhodovali: Bachúrik, Lokšík - Kalina, Smerek, vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1142 divákov



Hlasy po zápase:

Róbert Rehák, asistent trénera Žiliny: "Chceli sme predviesť hru ako pred prestávkou s Košicami, čo sa nám v prvej tretine darilo. Vypracovali sme si niekoľko šancí, škoda, že sme nestrelili viac gólov. V druhej časti sme urobili viacero chýb a inkasovali lacnejšie góly. V závere nám už chýbalo šťastie, keď sme za stavu 4:4 mali príležitosti, namiesto toho sme dostali gól. Chceli sme sa odraziť od dna, ale nevyšlo nám to."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Začali sme vlažne, Žilina bola spočiatku lepším mužstvom. Neskôr sme sa prebudili, viac sme korčuľovali. Hral sa šesťbodový zápas a za víťazstvo sme veľmi vďační. Urobili sme však veľké množstvo individuálnych chýb, ale v celkovom zúčtovaní sú najdôležitejšie tri body."