Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Hokejistky Slovenska18 prehrali na záver turnaja v Chomutove s Českom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na podujatí obsadili posledné miesto so ziskom jedného bodu.

Chomutov 16. decembra (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov neuspeli vo svojom záverečnom treťom zápase na Turnaji štyroch krajín v Chomutove. V sobotňajšom súboji prehrali s domácim Českom 1:3 a na podujatí obsadili posledné miesto so ziskom jedného bodu. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Mladé Slovenky budú pokračovať v príprave na MS tejto vekovej kategórie výcvikovým táborom v závere decembra. Následne sa opäť zídu začiatkom januára a prvý duel na šampionáte vo Švajčiarsku ich čaká 7. januára proti USA.

Turnaj štyroch krajín hráčok do 18 rokov (Chomutov/ČR)

Česko – Slovensko 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)

Góly: 11. Šapovalivová (Čabelová), 18. Příhodová (Hračová, Gildainová), 19. Gildainová (Vocetková, Juříčková) – 46. Lacková (Blichová). Vylúčené: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 180 divákov.

Zostava SR 18 ženy: Debnárová – Krákorová, Mateičková, S. Halušková, Kostková, Nogová, Masláková, Macková, Vlčková – Paulínyová, Beňáková, Blichová – Lacková, Tóthová, Juríková – Lačná, Komlošová, Tomaštíková – Feníková, Karkošková


hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Gabriela Sabolová, hlavná trénerka SR 18 ženy: "Odohrali sme vyrovnaný zápas, v ktorom o výsledku rozhodli malé chybičky. Dovolím si tvrdiť, že sme v niektorých momentoch zápasu mali aj herne navrch, ale, bohužiaľ, nepremenili sme viaceré vyložené šance na strelenie gólov. Na našej hre je badateľný progres, ale turnaj nám odhalil aj drobné nedostatky, na ktorých odstránenie sa chceme zamerať v rámci najbližšieho tréningového kempu medzi sviatkami. Verím, že ak na týchto detailoch budeme pracovať, tak sa to odrazí na našom hernom prejave aj výsledkoch."