Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slovenky budú hrať o bronz proti ČR, Frühaufová: Budeme pripravené

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slovenkám vyšiel úvod stretnutia, keď po prvom dejstve viedli 1:0. Zápas sa zlomil až v tretej tretine, ktorú prehrali 0:4.

Lake Placid 21. januára (TASR) - Slovenské hokejistky neuspeli v semifinálovom zápase na Svetovej zimnej univerziáde v Lake Placid a podľahli Kanaďankám 1:6.

Slovenkám vyšiel úvod stretnutia, keď po prvom dejstve viedli 1:0. Zápas sa zlomil až v tretej tretine, ktorú prehrali 0:4. Slovenky čaká zápas o bronz, v ktorom nastúpia proti Češkám, ktoré v druhom semifinále podľahli Japonkám 0:3.

"Je to škoda, pretože dve tretiny sme dupali a bojovali o dobrý výsledok. Opäť nám to napadalo v tretej tretine. O sily nás oberalo veľa zbytočných vylúčení a Kanada trestala. Tento zápas však nechávame tu v šatni a v hlavách už začneme rozmýšľať nad súbojom o bronz. Stále hráme o medailu a chceme sa s ňou vrátiť domov. V sobotu o piatej tu budeme stáť pripravené zabojovať o bronz,“ prisľúbila trénerka Iveta Frühaufová podľa hockeyslovakia.sk.



Svetová zimná univerziáda - ženy:

Kanada - Slovensko 6:1 (0:1, 2:0, 4:0)

Góly:
23. Veilletteová (Faubertová), 25. Herrfortová (Demaleová), 41. Pozziová, 44. Dominicová (Theoretová, Nadeauová), 50. Fecteauová (Veilletteová, Burbidgeová), 60. Bosseová-Olivierová (Macleodová, Muraová) - 9. R. Halušková (L. Halušková, Ištocyová)