Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hokejistky SR prehrali s Maďarkami 6:7, Lopušanová strelila hetrik

Na snímke hokejistka Nela Lopušanová, ktorá bola vyhlásená za najlepšiu útočníčku turnaja počas tlačovej konferencie slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie do 16 rokov po návrate zo zimného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF), na ktorom získala strieborné medaily 29. januára 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Štrnásťročná Nela Lopušanová zaznamenala vo svojej premiére v drese A-tímu Slovenska hetrik.

Budapešť 8. februára (TASR) - Slovenské hokejistky prehrali v úvodnom zápase na Turnaji piatich krajín v Budapešti s domácimi reprezentantkami 6:7. Družstvo fínskeho trénera Arta Sieppiho v záverečnej tretine viedlo o dva góly, ale Maďarky dokázali duel otočiť. Štrnásťročná Nela Lopušanová zaznamenala vo svojej premiére v drese Slovenska hetrik.

Februárové podujatie v Maďarsku slúži pre Slovenky ako príprava pred MS v Šen-čene. V Číne zabojujú od 11. do 17. apríla na turnaji A-skupiny I. divízie o návrat medzi svetovú elitu. Slovenky nastúpia na ďalší zápas na turnaji v stredu o 20.00 h proti Nórsku. Vo štvrtok bude ich súperom Francúzsko (16.30 h) a turnaj ukončia v piatok proti Japonskou opäť o 16.30 h.



Turnaj piatich krajín – (Budapešť/Maď.):

Maďarsko – SLOVENSKO 7:6
(2:1, 2:2, 3:3)

Góly: 13. Williamsová (E. Tóthová), 20. Jókaiová Szilágyiová (Pázmándi), 34. Garátová-Gasparicsová (Dabasiová, Gengeliczká), 40. E. Tóthová, 53. Garátová-Gasparicsová (Dabasiová), 54. Pázmándi (Jókaiová Szilágyiová, Williamsová), 60. Kneeová (Dabasiová) – 14. Nemčeková (Leskovjanská, Ištocyová), 27. Lopušanová (L. Šuliková, Kubeková), 30. Lopušanová, 41. Ištocyová (Drábeková), 48. Rumanová (L. Halušková), 49. Lopušanová (Kubeková), vylúčené: 3:4 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, 216 divákov.

Zostava SR: Štofanková – A. Šulíková, L. Šuliková, Gálisová, Leskovjanská, Drábeková, Vysokajová, Fortunová – Korenková, Kubeková, Lopušanová – Dobiašová, Ištocyová, Nemčeková – L. Halušková, Maskaľová, Matejková – R. Halušková, Kapičáková, Rumanová



hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Arto Sieppi, tréner SR:
"Máme za sebou náročný zápas. Potešilo ma, že sme dokázali skórovať až šesťkrát, na medzinárodnej úrovni je to veľmi dobrá vizitka. Maďarky boli lepšie v prvej tretine, ale postupne sme sa dostali do hry. Druhé dejstvo bolo vyrovnané a v treťom sme mali navrch. Bohužiaľ, nestačilo to na víťazstvo. Rozhodli maličké detaily. Maďarská reprezentácia má niekoľko vynikajúcich hokejistiek a zároveň pôsobí v elitnej kategórii MS, kam sa taktiež chceme dostať. Musíme si teraz oddýchnuť, zregenerovať a pripraviť sa na ďalší zápas."